expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Jak pečovat o plasty v interiéru auta?


O plasty v interiéru vozidla je třeba se jednoduše starat. Mnozí to podceňují, ale plast v interiéru vyžaduje svou pravidelnou údržbu. Nejenže budete mít v autě čistě, ale také zachováte hodnotu vozidla při jeho dalším prodeji. V tomto článku se tedy podíváme na to, jak správně pečovat o plasty v interiéru.



1.  Povysávejte interiér

Než začnete, vysajte vozidlo a odstraňte z něj nečistoty. Čistící prostředky budou fungovat mnohem lépe, pokud interiér před začátkem vysajete. Použijte nástavec s měkkým kartáčem, abyste zabránili poškrábání plastů. Ještě předtím než začnete vysávat, vyjměte podlahové rohože a protřepejte je.

2.  Otřete prach

K odstranění prachu použijte měkký vlhký hadřík (pouze voda) nebo jemný ruční prachový mop. Malý štětec s měkkými štětinami zase dobře odstraňuje prach ze štěrbin, jako například kolem řazení rychlostí a ruční brzdy, rádiových ovladačů a dalších těsných prostor, kde se může usadit prach. Můžete také použít zubní kartáček s měkkými štětinami k čištění štěrbin a obtížně přístupných oblastí.

3.  Ošetřete skvrny

Pokud je váš plast znečištěný, naneste na vlhký hadřík velmi malé množství jemného mýdla, pracího prostředku nebo automatického čističe plastů. Nikdy neaplikujte žádný čistící roztok přímo na plast. Místo otírejte, dokud nebude čisté. Pokračujte čistým suchým hadrem.

Než nanesete přípravek na všechny plasty v interiéru, vyzkoušejte jej na nenápadném místě a sledujte jak reaguje. Také vždy když se hadřík zašpiní, otočte jej a otírejte čistým místem. Nechcete přece, abyste si na plasty opět přinesli nečistoty a prach.

4.  Naneste ochranný prostředek

Po vyčištění plastu naneste ochranný prostředek . Na našem e-shopu naleznete vhodný ochranný prostředek na plasty. Nanášejte jej vždy pouze na čisté povrchy a nikdy jej nestříkejte přímo na plast. Vždy používejte čistý měkký hadřík, na který prostředek nanesete.

;
Expedujeme do 24 hodin 90% zboží
Rychlá doprava až do Vaší garáže
Pečlivě balíme aby balík došel v pořádku