expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Mají aditiva motorových olejů význam?


Aditiva jsou docela kontroverzní téma. Někteří tvrdí, že dokážou výrazně zlepšit vlastnosti pohonných hmot a olejů, jiní zase tvrdí, že jde jen o placebo efekt. Pojďme se na to podívat blíže pěkně od začátku.



Co jsou aditiva motorových olejů?

Aditivní olejové přísady se používají ke zlepšení vlastností základního oleje. Jak základový ropný olej, tak syntetický olej mají sice dobré mazací schopnosti, olej však musí splňovat daleko více parametrů. Povýrobní olejová aditiva proto obsahují detergenty, modifikátory tření, modifikátory viskozity, antikorozní příměsi, antioxidanty, látky ovlivňující teplotu tuhnutí, mazací přísady a další.

Účel aditiv do motorových olejů

Podobně jako v případě motorových paliv je iu oleje doporučováno, aby byl doplňován vhodnými a kvalitními povýrobními aditivy. Díky tomu pak motorový olej nejen maže, ale také chrání motor proti korozi, udržuje motor v čistotě, udržuje oxidační stabilitu oleje a jeho slučitelnost s plasty. Dodatečně aditivovaný olej dokáže také vymezovat provozní vůle, zajišťovat dobrý odvod tepla a pod. K získání těchto vlastností je samozřejmě zapotřebí kvalitní olejová aditiva.

Mají aditiva význam?

Aditiva se přidávají do oleje již při jeho výrobě právě kvůli tomu, aby vyhovovala požadovaným a stanoveným normám. Přidáním dalších aditiv dle vlastního uvážení dokážeme vylepšit vlastnosti oleje. Tím se mění vlastnosti oleje, které mají pozitivní účinek. Aditivy nezastavíte a ani nezpomalíte degradaci oleje. Olej je nutno pravidelně měnit, ať už do něj dáte nebo nedáte aditiva.

Předtím, než byste šli cokoli nalít do motorového oleje svého motoru, doporučujeme využít naše poradenství. Rádi vám poradíme a vybereme správný produkt na míru. Rozhodně doporučujeme prohlédnout nabídku našich aditiv kde si nebudete umět vybrat co dříve.

;
Expedujeme do 24 hodin 90% zboží
Rychlá doprava až do Vaší garáže
Pečlivě balíme aby balík došel v pořádku