expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


5 nejčastějších příčin vysoké spotřeby paliva


Tankování je tak rutinní věc, že ​​se může zdát zbytečné sledovat, jak často musíte zastavit u pumpy a kolik paliva spotřebujete. Pokud vás to ovšem stojí nemalé peníze, tak vás hned začne zajímat, kde se vaše palivo ztrácí. Dnes se proto podíváme na 5 nejčastějších příčin vysoké spotřeby paliva.



1. Olej

Výměna oleje v pravidelných intervalech doporučených výrobcem vám může pomoci snížit spotřebu paliva. Pokud jste si všimli, že vaše spotřeba paliva stoupá a v nedávné minulosti jste olej nezměnili, může být za tím právě starý olej. Při výměně oleje nezapomeňte na olejový filtr .

2. Kyslíkové senzory, vzduchové filtry, zapalovací svíčky a vstřikovače paliva

Zdá se, že tyto čtyři části vašeho vozidla nesouvisí přímo nesouvisí se zvýšenou spotřebou paliva, ale opak je pravdou. Pokud je vaše spotřeba příliš vysoká, ujistěte se, že tyto části jsou čisté a správně fungují. Dovolte se vašemu autu nadechnout díky novému vzduchovému filtru .

3. Pneumatiky

Pokud si všimnete, že vaše pneumatiky vypadají nedostatečně nahuštěné, měli byste je okamžitě dofoukat. Špatně nahuštěné pneumatiky snižují trakci a zvyšují počet otáček pneumatiky, aby se posunula o stejnou vzdálenost. Je důležité nafoukat vaše pneumatiky na doporučené hodnoty, protože nadměrné nafouknutí i nedostatečné nafouknutí mohou negativně ovlivnit vaši spotřebu paliva.

4. Klimatizace

V pořádně horkých dnech může používání klimatizace způsobit velkou zátěž na váš motor a zvýšit tak i spotřebu paliva. Chcete-li tento problém zmírnit, otevřete okno, dokud vnitřní teplota vašeho automobilu není nižší než venkovní teplota. Nezapomínejte však na to, že při jízdě po dálnici je lepší nechat okna zavřená, čímž se snižuje míra odporu vozidla. Klimatizaci nezapomínejte jednou za čas pročistit .

5. Agresivní jízda

Agresivní styl jízdy představuje rychlou jízdu, rychlé zrychlení a také náhlé zastavení. Všechny tyto kroky vedou k vysoké spotřebě paliva. Pokud je to možné, měli byste zrychlovat pomalu a jezdit rychlostí provozu. Držte si také dostatečný odstup od vozidla před vámi, abyste mohli plynule přibrzdit.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 27.08.2024

100%
  • + Velká nabídka
  • + Přehledný eshop
  • + Rychlost dodání
  • + Příznivé ceny
review-person-icon
Spokojený odběratel

zakoupeno na runder.cz 27.08.2024

100%
Můj druhý nákup a opět spokojenost, můžu jen doporučit :o).
  • + Příznivé ceny a rychlé odeslání.
review-person-icon
Spokojená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 13.09.2024

100%
  • + Super ceny bomba
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku