expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


5 největších chyb slovenských řidičů


Řízení není žádná věda, ale určitá pravidla silničního provozu přece jen je třeba znát. My se dnes podíváme na 5 nejčastějších zlozvyků, které trápí slovenské řidiče. Našli jste mezi nimi i ten svůj?



1.  Telefonování za volantem

Nejhorší a nejčastější zlozvyk, který lze vidět u českých řidičů je telefonování za volantem. Ať už jde o hovor, psaní SMS zprávy nebo sledování notifikací, mobil při řízení do rukou nepatří. Pokud již nutně potřebujete něco vybavit, používejte hands free systém. Za používání mobilu při řízení vám hrozí pokuta až 60 eur, ale horší je to, že ohrožujete životy účastníků silničního provozu.

2.  Alkohol za volantem

Dalším zlozvykem u Slovenských řidičů je jízda pod vlivem alkoholu. Těch případů, kdy někdo jezdí úplně pod párou není až tak mnoho, ale mnoho lidí si zvykne dát nějaké to pivo, víno, štamprlík a pak svobodně sednou za volant. Pokud jste tedy užili alkoholický nápoj, za volant ani nesedejte. Za jízdu pod vlivem alkoholu vám totiž hrozí až rok odnětí svobody. V případě způsobení větší škody či ublížení na zdraví to mohou být až 2 roky.

3.  Zipsování

Jeden z největších problémů, se kterým se pasují zejména začátečníci je zipování. Správně by se to mělo dělat tak, že pokud se nacházíte v pruhu, který se zanedlouho začne slévat do druhého, dáte směrovku a zařadíte se do vytvořené mezery. Takto se vytvoří tzv. zip. Nesprávné zipování zhoršuje plynulost provozu a vytváří zácpy.

4.  Nedodržování rychlosti

Jeden z největších a nejčastějších zlozvyků u českých řidičů je překračování rychlosti. Je to možná iz toho důvodu, že postihy za překročení rychlosti na Slovensku jsou mnohem mírnější, než v zahraničí. V některých zemích vám nasolí pořádnou pokutu, vezmou řidičák či dokonce i auto. Ta omezení rychlosti nejsou pro legraci králíků a tak by se měla i dodržovat.

5.  Jízda v nesprávném pruhu

Na slovenských cestách se můžeme setkat is řidiči, kteří nevědí, v jakém pruhu mají jezdit. Všimnout si toho můžete zejména na dálnici. Po správnosti je to však tak, že se jezdí vždy v pravém pruhu a levý slouží k předjíždění. Možná se někdo cítí bezpečněji v levém pruhu, ale pokud tam pojede rychlostí 100 km/h dlouho v něm nevydrží, protože ho vytroubí rychlejší řidiči za ním.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 04.09.2024

100%
Vše ok
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 24.08.2024

100%
  • + Syper
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 13.09.2024

100%
Vše proběhlo naprosto v pořádku.
  • + Rychlá reakce
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku