expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


5 tipů jak skladovat a manipulovat s mazivy do auta


Věděli jste o tom, jak oleje a obecně maziva správně skladovat a jak s nimi vůbec manipulovat? Právě na to se podíváme v následujícím článku, ve kterém si ukážeme 5 základních tipů pro skladování maziv ve vaší garáži!



Práce na svém autě v garáži může být obohacujícím koníčkem. Údržba vašeho auta může nejen prodloužit jeho životnost, ale také ušetřit nemalé peníze. Jedna z největších výzev je však vytvořit si v garáži dostatečně velký pracovní prostor. Domácí garáž zpravidla není vybavena různými nástroji aby byla práce v ní co nejsnazší a nejpohodlnější. To platí zejména pro skladování vašich maziv.

Ale to, že nemáte rozsáhlou garáž, ve které byste pracovali, neznamená, že nemůžete vytvořit úžasný pracovní prostor pro automatické opravy a skladování maziv. Následujte pět tipů pro skladování automobilových maziv, které vám mohou údržbu auta velmi usnadnit a zpříjemnit.

1. Vytvořte prostor pro skladování maziv

Tento první tip se může zdát zbytečný, ale byli byste překvapeni. Mnoho lidí má ve zvyku vykládat své motorové oleje na podlahu garáže, kde jsou vystaveny živlům, nečistotám, úlomkům a prachu. Pokud nevytvoříte vhodný úložný prostor speciálně pro vaše automobilová maziva, jen si škodíte.

Můžete například eliminovat riziko rozlití a kontaminace, pokud pro svá maziva určíte uzavřený skladovací prostor. Ať už pracujete se syntetickými oleji, motorovými oleji nebo jinými druhy kapalin, zpravidla k nim dostanete návod, jak je skladovat. Uzavřená oblast vám může pomoci vyřešit problémy s ukládáním.

2. Poznejte trvanlivost

Při prvním nákupu maziva je snadné zapomenout podívat se na jeho trvanlivost. Když se však vrátíte do skladovacího prostoru a naleznete potřebné mazivo, budete se chtít ujistit, že je stále vhodné k použití. Výrobky použité po době použitelnosti mohou mít za následek špatný výkon a potenciálně dokonce poškodí součástky, které mají chránit.

Problém je v tom, že označení na nádobách s mazivem lze časem seškrábat nebo setřít. Proto je dobré zaznamenat trvanlivost každého maziva při jeho koupi. Tento záznam si uložte do úložného prostoru, abyste si usnadnili práci.

3. Používejte správné dávkovací zařízení

Dávkovací zařízení je vyrobeno pro různé druhy automobilových maziv. Každé zařízení je navrženo tak, aby se zajistilo, že se mazivo dostane do vašeho vozidla bez jakéhokoli druhu znečištění. Pokud však nepoužíváte správné dávkovací zařízení, můžete znečistit mazivo dříve, než se dostane do vašeho vozidla . To může mít za následek špatný výkon vozidla. Udělejte si laskavost a pořiďte si správné dávkovací zařízení pro každý typ maziva, které potřebujete.

4. Kontrola kvality

Když kupujete maziva od svého dodavatele, pravidelně testujte kvalitu výrobku. V opačném případě spoléháte pouze na slovo dodavatele. Namísto toho si dejte čas na analýzu maziva. Jednoduchá analýza oleje může poskytnout klíčové ukazatele základního materiálu, použitých aditiv, koncentrace, výkonu a celkové kvality . Tyto informace poskytne většina míst, kde kupujete motorové oleje, což vám dává šanci ověřit si, že všechno vypadá tak, jak má.

5. Označte svá maziva štítkem

Přestože všechna maziva jsou dodávána s etiketou od dodavatele, tyto etikety se mohou časem poškodit, což může pak ztížit určení, o jaký výrobek jde. Chcete-li tento problém vyřešit, označte svá maziva roztokem proti deformaci nebo připevněte štítek na poličku pod výrobkem . Díky tomu budete mít vždy přehled o tom, co máte v garáži.

Zlepšení výkonu vašeho automobilového maziva začíná správným skladováním a manipulací. Implementací výše uvedených tipů můžete zajistit, aby vaše maziva fungovala efektivně. Pamatujte si, že vaše auto je jen tak dobré, jak dobré jsou jeho maziva.

Katalog produktů
;
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku