expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


6 signálů, že je čas koupit novou autobaterii


Kdy je čas na novou autobaterii a jak často byste ji měli měnit? V tomto článku se podíváme na několik signálů, které vám připomenou, že je třeba koupit novou autobaterii. Pojďme se na ně podívat blíže!



Jak dlouho vydrží nová autobaterie?

Když vyměníte baterii svého vozidla, její životnost závisí na tom, jak dlouho se dokáže udržet nabitá a jak dlouho lze nabíjet. Jakmile se nedá nabít, má po své životnosti. Pokud jezdíte v ideálních podmínkách – bez extrémních teplot a nadměrné vlhkosti – předpokládá se, že nová baterie vydrží až šest let.

Jak často auto potřebuje novou baterii?

Přestože přesná životnost baterie závisí na vozidle a jeho stavu, je bezpečné říci, že většina vozidel potřebuje novou baterii v průměru každé čtyři roky. Pro většinu vozidel, která jezdí v zimních podmínkách půl roku, může být tato životnost o něco kratší.

Po uplynutí tří let začněte věnovat pozornost tomu, jak váš vůz funguje. Je důležité tento problém vyřešit dříve, než bude mít další vliv na celkový stav vašeho vozidla.

Jak již bylo řečeno, baterie v nových vozidlech často neposkytují známky toho, že se chystají selhat. Proto je dobré mít na paměti pravidlo tří až čtyř let.

6 signálů, že je čas na novou autobaterii

Existuje několik klíčových varovných signálů, které jsou dobrým důkazem toho, že se životnost vaší baterie blíží ke konci. Pojďme se na ně podívat:

1. POMALU STARTOVACÍ MOTOR

Časem se komponenty ve vaší baterii opotřebují a začnou být méně účinné. Když se to stane, baterii trvá déle, než se nabije startér a budete muset počkat několik dalších vteřin, než se motor nastartuje. Pomalý start je obvykle posledním lapáním po dechu vaší autobaterie

2. SVĚTLO A ELEKTRONIKA

Baterie napájí veškerou elektroniku ve vašem vozidle, od světel přes rádio až po palubní počítač. Pokud se baterie vybíjí, bude obtížnější tyto věci provozovat na plný výkon. Čím více věcí zapojíte do auta během jízdy – například nabíječku telefonu – tím rychleji se baterie vybije.

3. ROSZVÍCENÁ KONTROLKA MOTORU

Ve většině vozidel může rozsvícená kontrolka motoru znamenat řadu problémů a jedním z nich je i dosluhující autobaterie. Podívejte se do manuálu a nechte si baterii otestovat mechanikem, abyste zjistili, zda funguje na plnou kapacitu. Pokud ne, měli byste ji vyměnit za novou.

4. NEPŘÍJEMNÝ ZÁPACH

Poškození baterie nebo vnitřní zkrat mohou způsobit únik plynu z baterie. Pokud při otevření kapoty cítíte zápach shnilých vajec, může být na vině vytékající baterie. V takovém případě nedoporučujeme autobaterii dále používat a měli byste ji vyměnit co nejdříve.

5. KORODOVANÉ KONEKTORY

Všimli jste si na kovových částech baterie bílou popelavou látku? Máte problém s korozí. Zkorodované svorky (kladné a záporné kovové spojení v horní části baterie) mohou vést k problémům s napětím a problémům se startováním vozidla.

6. STARÁ BATERIE

Kdy jste naposledy vyměnili baterii? V ideálních podmínkách autobaterie obvykle vydrží 3 až 5 let. Klimatické podmínky, elektronické požadavky a styl jízdy hrají roli v životnosti vaší baterie. Buďte proto obezřetní, pokud se životnost vaší autobaterie blíží k hranici 3 let a všímejte si, jak pracuje.

Co způsobuje rychlé vybití autobaterie?

Vaše baterie zůstane nabitá opětovným použitím energie vytvořené při jízdě. Pokud bude vaše auto delší dobu odstaveno na příjezdové cestě, riskujete vybití baterie. Rovněž riskujete i tehdy, pokud na svém vozidle podnikáte jen krátké jízdy a autobaterie se nestihne nabít . A v neposlední řadě nezapomeňte vypnout světla – všichni víme, jak to končí!

Netřeba zapomínat, že ten nejlepší výběr autobaterií naleznete u nás!

Katalog produktů
;
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku