expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


AutoBest 2023. Známe finalisty!


Pomalu se nám blíží závěr roku 2022, který se pro automobilový svět nesl ve znamení různých krizí a negativních událostí. Jako každý konec roku automobilové značky hodnotí své prodeje a nastavují strategii pro následující rok. K hodnocení toho nejlepšího vozu slouží prestižní anketa AutoBest, která vyhodnocuje nejlepší poměr ceny a nabízené hodnoty. Porota složená z 31 členů ohlásila šest finalistů, kteří budou soutěžit o cenu Best Buy Car of Europe. Ostatní ocenění z dalších podkategorií již byla rozdána. Pojďte se spolu s námi podívat kdo získal hodnocení v podkategoriích a kdo se dostal do velkého finále!



AutoBest 2023

Samotná organizace AutoBest byla vytvořena ještě v roce 2001 s revolučním konceptem hledání Best Buy Car dostupného na evropském trhu. V průběhu let se stala nejvýznamnější a nejreprezentativnější anketou pro automobilový svět v Evropě. Aby se auto stalo vítězem ankety musí být úspěšné v hodnoceních nejdůležitějších kritérií, kterými jsou cena, spotřeba paliva, komfort, servisní síť, dostupnost náhradních dílů a celková univerzálnost. Cílem je tak vybrat nejvýhodnější koupi roku pro široké masy a běžné motoristy.

Do finále se ve 22. ročníku ankety AutoBest 2023 dostaly Dacia Jogger, Honda Civic, Opel Astra, Peugeot 308, Renault Austral a Toyota Aygo X. Finalisty bude hodnotit 31 členná porota z 31 zemí (své zastoupení má i Slovensko), která konečného vítěze vyhlásí v polovině prosince. Slavnostní předávání cen se pak uskuteční v nizozemském Rotterdamu v roce 2023, v termínu, který bude brzy oznámen.

Odborná porota bude finalisty hodnotit 23. a 24. listopadu v rakouském Teesdorfu. Místní zkušební areál Fahrtechnik, který provozuje Rakouský automobilový klub (OEAMTC), získal mezinárodní uznání za testování vozidel a vzdělávání řidičů v mnoha oblastech. Loňským vítězem prestižní ankety AutoBest za rok 2022 je Seat Leon.

Vítězové podkategorii AutoBest 2023

Porota zvolila Daciu za vítěze ocenění COMPANYBEST 2023 . Toto prestižní ocenění získala Dacia za její vynikající výsledky na trhu a vynikající hodnocení zákazníků v celé Evropě. Navzdory pandemii a problémům s omezeným dodavatelským řetězcem je Dacia jednou z mála značek s pozoruhodným nárůstem na evropských trzích, což dokazuje vhodnost a relevantnost jejích modelů. Modely Duster a Sandero si udržely stálou přítomnost v 10 nejprodávanějších modelech na evropském maloobchodním trhu.

Artur Martins se stal novým účastníkem Síně slávy MANBEST 2023 . Muž, který stojí za transformací značky Kia a její novou globální image, má dlouholeté zkušenosti v automobilovém průmyslu. V automobilce Kia pomáhal rozvíjet působení značky v Evropě. Po úspěchu se rozhodl hrát ústřední roli v globální strategii a v růstových ambicích společnosti Kia, která přijímá trendovou výzvu elektrifikace.

Novým členem Síně slávy DESIGNBEST 2023 se stal Jean-Pierre Ploué , hlavní designér společnosti Stellantis. Celou svoji kariéru vybudoval v automobilovém průmyslu a pracoval pro několik značek včetně Renault, Volkswagen, Ford, Citroën, Peugeot a DS Automobiles. Ploué nastoupil do skupiny Groupe PSA v roce 2000 a následně zastával pozici ředitele designu Citroën, kde navrhoval mnoho modelů a konceptů. V roce 2008 se stal vedoucím designu pro celou skupinu Groupe PSA. Následně v roce 2010 byl jmenován Chief Design & Creative Strategy Officer. Pod plejádou značek ve Stellantis nyní Ploué působí jako hlavní designér a přispívá k budoucím designům značek Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, Fiat Europe, Lancia, Opel, Peugeot a Vauxhall.

Ocenění SMARTBEST 2023 získal operační systém Android Automotive v Renault Austral s integrovanými službami Google. Francouzský výrobce převzal platformu Android Automotive OS a zkombinoval ji se svými odbornými znalostmi v oblasti softwaru, aby zpřístupnil standardní nový infotainment běžným kupujícím automobilů. Pravděpodobně jde o nejlépe propojené auto dostupné v Evropě.

V kategorii SAFETYBEST 2023 porota udělila ocenění pro Lidar systém od firmy Valeo. Škoda Scala byla prvním automobilem s Lidarem na světě. Společnost Valeo zůstává předním dodavatelem této technologie. Lidar je nezbytný pro autonomní jízdu úrovně 3 a vyšší. Jednoduše řečeno, technologie Lidar dokáže „vidět“ to, co lidské oči (nebo kamery) nedokážou.

Ocenění SPORTBEST 2023 získala  Jutta  Kleinschmidt , která dosáhla několika milníků v motoristickém sportu. Byla vedoucí závodnicí na prestižní Rallye Dakar a stala se první ženou, která v roce 2001 získala celkové vítězství na vozidle Mitsubishi Pajero. Kleinschmidt také dosáhla celkového druhého místa v roce 2002 a třetí v letech 1999 a 2005. Do letošního roku zůstává aktivní v sérii Extreme E jako závodní pilotka Abt Cupra.

Který ze šesti vyhlášených finalistů by si podle vás nejvíce zasloužil získat prestižní hodnocení pro rok 2023? Dejte nám vědět v komentářích na sociálních sítích.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 13.09.2024

100%
v pohodě z domova
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 28.08.2024

100%
  • + Rychlé vyřízení
  • + Komunikace
  • + Cena
  • - Nenašel jsem žádnou
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 20.08.2024

100%
  • + Super
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku