expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Co by měla obsahovat výbava auta v zimním období?


Pokud se odvážíte vydat do toho nejhoršího počasí v zimním období, ujistěte se, že vaše auto má základní příslušenství, které vás udrží v bezpečí a teple. Pojďme se společně podívat v následujícím článku na to, co by rozhodně nemělo chybět ve vašem vozidle během jízdy v zimních podmínkách.



1. Škrabka na led

Důležitá součást každé zimní soupravy do auta. Nejenže je nezákonné jezdit bez řádně odmraženého čelního skla, ale pokud máte nehodu, aniž byste jej řádně očistili, mohlo by to způsobit i neplatnost vašeho pojištění.

2. Voda do ostřikovačů

I když seškrábete každou kapku sněhu a vody z čelního skla, tak jakmile se vydáte na cestu, bude vaše sklo opět zafrkané a špinavé. Ostřikovače čelního skla se zvyknou používat častěji v zimě než v létě a proto je třeba mít v autě nějakou náhradní kapalinu do ostřikovačů. Za výhodnou cenu ji naleznete na našem e-shopu filtreaoleje.sk

3. Baterka

Pokud dojde k nejhoršímu a vy se ocitnete v troskách, zjistíte, že jednou z hlavních věcí, které považujete za samozřejmost, je schopnost vidět! S menším množstvím denního světla než v kterémkoli jiném ročním období vám bude baterka mnohem užitečnější, než si myslíte.

4. Lopata

Nikdy nevíte, kdy se budete muset vyhrabat ze sněhu. Pokud se rozhodnete pro méně frekventované cesty, může se stát, že vám nebude mít kdo pomoci, pokud zapadnete do nějakého sněhového závěje. V takovém případě vás však umí z nejhoršího dostat lopata, kterou je vhodné mít v kufru svého auta. Stačí menší, kterou lze složit a nezabírá mnoho místa.

5. Mobilní telefon (a nabíječka telefonu)

Není nic horšího než uvíznout a nemůžet zavolat pomoc. Mějte svůj telefon u sebe s dostatkem baterie (a kreditu), abyste se mohli s někým spojit, když to budete nejvíc potřebovat.

6. Deka/teplé oblečení

A nezapomeňte na rukavice! Přikrývky jsou životně důležité, pokud zůstanete uvízlí v autě na dlouhou dobu a nemyslete si, že se vám to nikdy nestane! Teplé oblečení je nezbytné, pokud promoknete při vyhrabávání se ze sněhu, zvláště pokud nemůžete zapnout topení ve vašem autě.

7. Potraviny a nápoje

Stejně jako přikrývka, budete potřebovat nějaké jídlo a pití, pokud zůstanete v autě na delší dobu. Ujistěte se, že potraviny, které máte ve svém autě, nepodléhají zkáze – pochutiny jako cereální tyčinky budou mít iv malém množství energie.

8. Výstražný trojúhelník

Výstražný trojúhelník je součástí povinné výbavy vozidla a proto byste jej neustále měli mít s sebou. Jinak můžete dostat pokutu a vydělat si na další problémy. Uvíznete-li na kraji vozovky, co nejdříve je třeba umístit za vaše vozidlo výstražný trojúhelník, kterým dáte ostatním řidičům vědět, že jste tam a mají si dávat větší pozor.

9. Startovací kabely

Vybitá baterie nikdy nepotěší, ale pokud uvíznete uprostřed zasněžené cesty s vybitou baterií, problém je o to větší. Jelikož je pravděpodobné, že během zimních měsíců budete ve velkém používat vyhřívání vozidla, vaše baterie to nemusí zvládnout a v extrémním chladu to prostě vzdá. V takovém případě jsou startovací kabely nejlepším způsobem, jak ji znovu nakopnout. Stačí najít nějakého ochotného řidiče, který vám rád pomůže.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku