expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Dejte si pozor na falešné motorové oleje


Při výměně motorového oleje jste se již jistě mnohokrát rozhodovali, jakou značku oleje zvolit. Ve většině případů hraje při rozhodování velmi důležitý faktor, a tím je cena motorového oleje. Na internetu najdete spoustu značkových olejů za směšné ceny, ale právě na ty je třeba si dát pozor. My se dnes podíváme na to, proč se vyhnout falešným motorovým olejům.



Co se stane při použití falešného oleje?

Při použití falešného oleje (také starého a nesprávného oleje) se uvnitř motoru začnou procesy, které mohou vážně poškodit motor vašeho vozidla. Pokud se v oleji nenacházejí speciální přísady, tak se mohou ve ventilovém rozvodu nebo v olejové vaně začít vytvářet tmavě šedé kaly. Ty dokáží zalepit olejový filtr zda mazací kanálky. Následně dochází k nedostatečnému mazání motoru, jeho přehřátí až k trvalému poškození.

Jak rozlišit originál od falešného oleje?

Existuje několik ukazatelů, díky kterým lze rozeznat originální motorový olej od toho falešného:

  • Podezřelá cena – největším ukazatelem je právě podezřelá cena. Pokud najdete na internetu značkový olej za nízkou, až podezřelou cenu, s největší pravděpodobností půjde o falešný olej. Takovým olejům se vyhněte a kupujte vždy jen od ověřeného prodejce.
  • Dvojitá etiketa – dalším dobrým ukazatelem může být dvojitá etiketa. Originální motorové oleje mají totiž dvojitou etiketu a to z důvodu popisu produktu v různých jazycích. Falešné motorové oleje zvyknou mít jen jednu etiketu.
  • Chyby na etiketě – velmi dobré je také pečlivě číst etikety na motorových olejích. U falešných motorů je na nich možné spatřit různé chyby, jako například zpřehazované údaje parametrů nebo nesmyslné informace.

Jak koupit originální olej?

Oleje kupujte výhradně z ověřených zdrojů. FIRMA ERING s.r.o. - internetový obchod www.filtreaoleje.sk je oficiální distributor více značek olejů pro Slovenský trh. Tam kde nefigurujeme jako distributor kupujeme oleje napřímo od distributora abychom měli 100% garanci originality produktu. Dokážeme tak garantovat originalitu produktů.

Pozor si dávejte i na servis, ve kterém si dáte vyměnit olej. Existují servisy, které prohlašují, že používají značkové motorové oleje jako Castrol , zda Shell , ale ve skutečnosti dávají do motorů jejich levnou napodobeninu.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Spokojený odběratel

zakoupeno na runder.cz 02.09.2024

90%
vše ok
review-person-icon
Ověřená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 20.08.2024

100%
  • + Super
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 22.08.2024

100%
  • + Rychlost, flexibilita, ochota
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku