expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Honda značka: její začátky, historie, modely a výhody


02.08.2024
 | 
6 min. čtení.

Honda je dnes ikonou v automobilovém průmyslu, ale málokdo ví, že k současnému postavení se vypracovala ze skromných začátků. Zakladatel této značky měl totiž sen vyrábět výjimečné motocykly, které by přinesly radost i styl. Dnes je však synonymem také pro kvalitu v autech. Jaká je historie značky a co dnes prodává?

Vznik značky Honda, její historie a výroba motocyklů

Vznik Hondy se datuje do roku 1948, kdy se její zakladatel Soichiro Honda rozhodl vyrábět kvalitní a cenově dostupné motocykly. Tento podnik se zrodil z popela poválečné Japonské ekonomiky a rychle se etabloval jako přední výrobce motocyklů. Historie Hondy je tak příběhem ideálního spojení inovací a adaptace v době a prostoru.

Zakladatel značky Soichiro Honda začínal jako mechanik s obrovskou vášní pro závodění, což formovalo DNA společnosti s důrazem na každý mechanický detail.

Honda se stala známou díky svým motocyklům, které kombinují výkon, efektivitu a zároveň cenovou dostupnost. Mezi nejznámější modely patří Honda Cub, který byl nejprodávanějším motocyklem na světě, ale také Honda Gold Wing.

Tyto modely ukazují rozsah nabídky od malých městských skútrů až po velké cestovní motocykly. Díky inovacím, jako jsou například motory se čtyřtaktní technologií, si Honda rychle získala pověst výrobce spolehlivých a výkonných motorek, přičemž inženýři společnosti neustále experimentovali a tak je zdokonalovali.

Značka se stala symbolem technické excelence a inovační kultury, ale nechtěla zůstat pouze v oblasti motocyklů. To vedlo v 70. letech ke zvýšení pozornosti segmentu automobilů, kde dnes už Honda určitě patří ke světové špičce.

TOP historické modely aut? Accord, Integra, NSX i Prelude

Pokud jde o modely z minuty, mezi ty nejznámější a současně nejvíce ikonické patří určitě Accord, Integra, NSX a Prelude. Každý z nich z jiného důvodu.

Honda Accord byl poprvé představen v roce 1976 a stal se rychle synonymem spolehlivosti a funkčnosti. Jako jeden z mála modelů si získal oblibu na americkém trhu, díky čemuž společnost Honda získala opravdu obrovský zákaznický trh. Prioritou tohoto modelu byla bezpečnost, pohodlí a kvalitní dílenské zpracování.

Dalším zajímavým modelem byla Honda Prelude . Již od svého uvedení v roce 1978 byla považována za technologického inovátora v segmentu sportovních kupé, například i systémem řízení všech čtyř kol, což byla naprostá novinka.

Velmi podobným modelem byla Integra, která byla uvedena na trh v roce 1985. Šlo sice o sportovní kupé, které ale spojovalo ve svém designu a charakteru i praktičnost. Model byl obzvláště populární mezi mladšími řidiči, kteří ocenili jeho agilní jízdní vlastnosti, poměrně originální design a na tu dobu i velmi dostupnou cenu.

Ještě dále to dotáhla Honda NSX z roku 1990. Ta byla revoluční svým osobitým přístupem k supersportovním automobilům, přičemž byla prvním hromadně vyráběným automobilem s karoserií z hliníkové slitiny, což výrazně snížilo její hmotnost.

Aktuální nabídka: Jazz, Civic, CR-V i známé SUV HR-V

Dnešní nabídka modelů zahrnuje jak menší Jazz, tak i modely Civic, CR-V a HR-V. Ve své kategorii představují kombinaci výkonu a technologického pokroku.

Honda Jazz je model, který vyniká ve flexibilitě a prostorovém řešení interiéru. Jazz s jeho kompaktními rozměry a výjimečně variabilním sedadlovým systémem je ideálním autem do města, přičemž nabízí také bezpečnostní funkce a efektivní motory.

Dlouhodobě oblíbený model je Honda Civic , který pokračuje ve své tradici inovací. Aktuální generace představuje sportovní design spojený s moderními technologiemi a vysokým komfortem jízdy. S různými verzemi pohonu, včetně hybridních, Civic oslovuje široké spektrum zákazníků hledajících spolehlivý a stylový vůz.

Honda je velmi silná i v segmentu SUV, například modelem Honda CR-V . Ten nabízí rozsáhlý prostor, komfort a adaptabilitu. S možnostmi jako jsou pohon všech kol, bohatá výbava a vynikající jízdní vlastnosti je dnes velmi oblíbený.

Honda HR-V, další SUV model, je zase znám svým stylovým exteriérem. K tomu přináší moderní technologické vybavení a je navržen tak, aby poskytoval pohodlí a funkčnost. S kombinací ekonomických motorů a praktických řešení interiéru je HR-V atraktivní volbou pro ty, kdo hledají kompaktní SUV s velkým výkonem.

Porovnání výhod a nevýhod značky Honda a zhodnocení

Honda si vybudovala reputaci na spolehlivosti, inovacích a kvalitě, což jí zajišťuje silnou pozici na automobilovém trhu. Výhodami, které její auta i motocykly vynikají, jsou vysoká spolehlivost, dlouhá životnost, bezpečnost a bezpečnostní technologie.

Tyto faktory vedou k tomu, že Honda je dnes atraktivní volbou pro spotřebitele, ať už jde o městská auta nebo i velké SUV typu HRV . Každý, kdo hledá dlouhodobou hodnotu, bezpečnost a už i ekologickou udržitelnost, si přijde na své, protože automobilka dbá na všechny tyto aspekty. Platí to i pro nové hybridní pohony jejích vozů.

Samozřejmě, značka má také své nevýhody. Vyšší ceny může být pro některé řidiče limitem, zvláště pokud konkurenční značky nabízejí podobné modely za nižší ceny. Pro některé může být také dnešní design jejích aut příliš konzervativní.

Na druhou stranu, Honda si udržuje silné postavení na trhu díky své schopnosti neustále inovovat a zlepšovat své modely, včetně ekologického hlediska.

Velké investice do výzkumu a vývoje umožňují značce pravidelně uvádět na trh vozidla, která jsou na špici technologického pokroku ve svém segmentu. Společnost je také známa velmi dobrým zákaznickým servisem. Ve spojení s kvalitním dílenským zpracováním jde o kombinaci s vysokou užitnou hodnotou, kterou ocení každý řidič.

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku