expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Jak chránit lak na autě?


Za den se může stát tolik maličkostí, které mohou poškodit lak vašeho auta. Naštěstí způsoby ochrany laku nejsou raketovou vědou. Pokud nevíte, jak chránit lak automobilu, ukážeme vám 5 užitečných způsobů, jak postupovat. Musíte být jen opatrní a dodržovat tyto tipy, abyste udrželi lesk nedotčený.



1. Nepište na auto prstem

Nepsat na auto prstem není žádný přelomový trik a může to znít dokonce divně. Jedná se však o velmi efektivní způsob ochrany laku na autě. Mnozí z vás už alespoň jednou něco nakreslili na špinavé auto, vždyť koho by to nelákalo. Obzvlášť děti se v tom umí opravdu vyhrát. Rozhodně byste s tím však měli přestat, protože tažením prstů po špíně můžete na vozidle zanechat hluboké škrábance. Váš prst v tomto případě působí jako brusný papír, který se zabrousí na zbytcích nečistot a nechá je proniknout přes lak.

2. Pravidelně myjte auto

Pravidelné mytí vozu je nejlepší způsob ochrany laku automobilu. Opět nejde o nic nového a mnoho z vás to ví, ale měli byste si uvědomit, že ne každé mytí je pro váš lak vhodné. Podle odborníků byste se při mytí auta měli vyhnout čisticím prostředkům na nádobí! Čistící prostředek na nádobí umí laku skutečně ublížit a poškodit ho. Proto byste při mytí měli použít vysoce kvalitní chemikálii pro mytí automobilů a aplikovat ji pomocí pěnového aplikátoru.

3. Nevynechejte voskování

Po umytí auta vhodným přípravkem rozhodně nevynechejte voskování. Voskování auta je základní ochrana laku, která je nejlevnější, nejdostupnější a je to alespoň to minimum, co můžete udělat pro své auto. Existují tekuté, krémové či tvrdé vosky. Stačí si jen vybrat a aplikovat na lak auta. Podívejte se na nabídku našich vosků

4. Použijte fólie

K ochraně laku auta můžete použít i polepové fólie, které jsou stále více oblíbené. Lak ochrání i několik let a ani si nevšimnete, že je máte na autě. Použít můžete barevné fólie nebo průsvitné ochranné fólie. Druhý typ je určen právě k ochraně laku proti různým nečistotám, kamínkům a podobně. Fólie byste však měli měnit alespoň jednou za 3 roky, jelikož pak se obtížněji odstraňují.

5. Používejte kvalitní autokosmetiku

Kvaitní autokosmetika dokonale váš lak ochrání. Proto jsme si připravili pro vás výběr toho nejlepšího

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Spokojená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 13.09.2024

100%
v pohodě z domova
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 13.09.2024

100%
  • + Dobrá komunikace a rychlost doručení.
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 28.08.2024

100%
  • + Rychlé dodání, skvělá komunikace
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku