expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Jak efektivně umýt auto na samoobslužné umývárně?


Na první pohled by se mohlo zdát, že umýt si auto v samoobslužné autoumývárce není nic složitého. Udělat to však opravdu dobře a důkladně vyčistit své auto vyžaduje dodržování určitých pravidel a zásad, o kterých si povíme právě v tomto článku.



Nepoužívejte aktivní pěnu

Aktivní pěny na samoobslužných autoumyvárkách jsou často velmi agresivní a mohou poškodit lak vašeho auta. Také umí způsobit fleky na discích či chromových lištách. Doporučujeme se vyhnout aktivní pěně a hned přejít na režim šamponování. Wapkou se nanese šampon na celé vozidlo, nechá se chvíli působit a následně se umyje.

Nemyjte auto kartáčem, který je určen na kola

Pozor byste si měli dát nejen na aktivní pěnu, ale také na mytí vozidla kartáčem, který je určen na kola. Doporučujeme se vyhnout kartáči a to z jednoho velmi jednoduchého důvodu. Nacházejí se na ní různé nečistoty, mezi něž patří i brzdný prach. Ten by se vůči laku auta mohl chovat jako brusivo a po umytí byste si tak mohli najít na vozidle různé škrábance. To ovšem určitě nechcete a tak si pamatujte, že auto se nesmí mýt kartáčem na kola.

Nezapomeňte na voskování

Pokud jste už auto našamponovali, umyli a důkladně vyčistili, je čas na vosk. Jedná se o podstatnou část celého mytí a neměli byste voskování vynechat. Voskování nejen že dodá barvě lesk, ale také vytváří hydrofobní vrstvu a vytlačí zbytky vody z mikropoškození laku. Také díky voskování půjde špína snadněji dolů při dalším mytí. Voskuje se vždy shora dolů.

Demineralizovaná voda na závěr

Po aplikaci vosku byste měli na závěr auto opláchnout demineralizovanou vodou. Tato voda důkladně odplaví všechny zbytky přípravků po mytí a zaručí, že na laku nezůstanou bílé skvrny. Také usnadňuje sušení auta.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 28.08.2024

100%
Uspořádaná nabídka, příznivé ceny, rychlá reakce na objednávku
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 21.08.2024

100%
Zboží dorazilo rychle a dle popisu
review-person-icon
Spokojený odběratel

zakoupeno na runder.cz 20.08.2024

100%
Mám s obchodem velmi pozitivní zkušenost. Dodání bylo rychlé, cena skvělá – naprostá spokojenost. Jediné, co mi úplně nesedí, je styl komunikace. Zprávy typu „Vrrrroom! Zdá se, že Váš motorový miláček bude brzy v sedmém nebi“ jsou sice originální, ale já bych ocenil spíše profesionálnější tón. Celkově jsem ale s kvalitou služeb velmi spokojen a mohu obchod doporučit.
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku