expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Jak pečovat o kůži v autě?


Vůně a vzhled kůže okouzlí každého, kdo sedá do vozidla. Dnes už kožené sedačky můžeme vidět i v cenově dostupnějších kategoriích a tak už nejsou jen výsadou dražších a luxusnějších aut. Kůže však vyžaduje důkladnou péči, se kterou se pojí i určitá dávka chuti, času a trpělivosti. K jejímu důkladnému vyčištění a ošetření je třeba použít vhodné přípravky, které by měly být určeny výlučně na kůži. Doporučujeme kupovat kvalitnější přípravky, aby vám kůže v autě dělala radost. A jak ji tedy vyčistit správně a bez poškození?



Kdy a jak často čistit kůži?

Znečištění kůže se projevuje tím, že je na pohled lesklá neboli mastná. Čistá kůže má matný vzhled a je na dotek suchá. Pravidelná péče výrazně prodlužuje její životnost a bezchybný vzhled. V případě každodenního ježdění autem doporučujeme jí hloubkové čištění s impregnací minimálně jednou ročně. Ideální je však péče 2x ročně – před zimou a před létem.

Co k čištění potřebujeme

Vyčištění kůže v autě není žádná věda a nepotřebujete k tomu ani velké množství produktů, a příslušenství. Vlastně postačuje jen kvalitní a ověřený čistící prostředek na kůži, impregnační krém na kůži, jemný štětec nebo houbička, hadřík na roztírání a dobrá mikrovláknová utěrka.

Příprava na čištění

Pro začátek doporučujeme prostor auta vysát. Kožené části vysávejte s použitím jemného nástavce, aby nedošlo k jejich poškrábání. Dejte si na tom záležet a pořádně vysajte i spáry, protože tam se drží prach, drobky z jídla a různé nečistoty. Při čištění byste je totiž mohli roznášet dál a kůži dokonce i poškodit.

Kvalitní autokosmetika na řadě

V případě preventivního čištění kůže ve vašem autě postačují jednorázové ubrousky na kůži Sheron (pohodlně odstraní mastnotu, šmouhy a ochrání kůži před popraskáním, vyblednutím a změnou barvy). Ubrousky jsou vhodné pro nenáročnou a rychlou údržbu kůže.

Máte-li v plánu hloubkové čištění koženého interiéru svého auta vyzkoušejte kvalitní čistič kůže například Autoglym Leather Cleaner 500ml . Přípravek výborně čistí kůži a nezanechává žádné nežádoucí zbytky na povrchu. Dodá vaší kůži ten správný matný vzhled.

Interiér auta čistěte při běžné teplotě a vyhněte se přímému slunci. Na začátek naneste malé množství čistícího prostředku na houbičku, nebo kartáček a jemnými krouživými pohyby míchejte po povrchu kůže. Špínu s přípravkem stírejte jemně, vlhkou mikrovláknovou utěrkou. Při čištění se snažte jít postupně a pomalu. Dávejte si pozor abyste příliš netlačili, ani šíleně povrch kůže nešoupali (může dojít k sesoušení barvy, nebo povrchového laku). V případě silnějšího znečištění, tyto kroky opakujte (dbejte stále na cit a jemnost).

Kvalitní impregnace jako druhý krok

Po vyčištění nechte interiér auta přibližně 30 až 60 minut schnout. S aplikací impregnace opravdu začněte až když je kůže čistá a suchá. Jejím úkolem je interiér ochránit před UV zářením a následným popraskáním a stárnutím. Ke kvalitnímu čistícímu prostředku doporučujeme stejnojmenný impregnační krém na kůži Autoglym Leather Care Balm 500ml , který obsahuje kondicionéry apřírodní oleje. Jako správný impregnační prostředek vaši kůži vyživí a změkčí.

Aplikace přípravku je jednoduchá. Stačí ho nanést na mikrovláknovou utěrku a postupně a jemně vtírat do kůže. Následně kůži nechte chvíli zaschnout a setřete čistou mikrovláknovou utěrkou. Dvě jemné vrstvy zajistí dostatečnou ochranu. Kůže bude pružná a pečlivostí oddálíte různá poškození (praskliny, trhliny a fleky).

Na závěr ještě poslední rada. Nedoporučujeme přípravky čistit volant nebo řídící páku. Může se vám stát, že začnou klouzat, což si při řízení určitě nepřejte. Doufáme, že se po přečtení článku nadšeně vrhnete na vyčištění koženého interiéru vašeho auta.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 21.08.2024

100%
Vše v pořádku, doporučuji
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 28.08.2024

100%
  • + Rychlé doručení
  • + Zboží dorazilo v pořádku
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 27.08.2024

80%
  • + ceny
  • + třídění podle typu auta
  • - dětinský způsob komunikace bez obsahu
  • - dát papírový kabinový filtr bez zabezpečení do společné krabice s 5l kanystrem s olejem a vodou do ostřikovačů je fakt nesmysl, filtr dorazil pomačkaný, ale šel po vyrovnání použít.
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku