expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Jak se zchladit bez klimatizace v autě? Zde je 10 rad a tipů


Letní vedra mohou proměnit jízdu autem bez klimatizace ve skutečné utrpení. Nezoufejte však, podívali jsme se na toto téma blíže as našimi 10 účinnými tipy a triky se iv těch nejteplejších dnech dokážete osvěžit a cestovat pohodlně! Pojďte se podívat, co všechno můžete udělat, abyste zvládli horka i během teplého léta.



Ještě před koupí vybírejte světlejší barvy karoserie

Pokud teprve auto jedete kupovat, při jeho výběru zvažte světlejší barvy karoserie, které výrazně ovlivňují tepelnou pohodu v interiéru. Světlé odstíny, jako jsou bílá, stříbrná nebo světle šedá, odrážejí více slunečního záření, čímž se snižuje přehřívání auta. Ve srovnání s tmavými barvami, které teplo absorbují, světlé barvy pomáhají udržovat interiér chladnější a příjemnější i během horkých letních dnů. Kromě toho světlejší barva karoserie přispívá k delší životnosti materiálů.

Prevence? Parkujte ve stínu a používejte sluneční clony

Lepší, než teplo řešit, je mu předcházet. Nejúčinnější prevencí přehřátí vašeho auta je snaha parkovat jej co nejvíce ve stínu. Stromy, budovy či jiné překážky snižují množství přímého slunečního záření, které vaše auto absorbuje. K tomu doporučujeme používat i sluneční clony umístěné na čelním skle a oknech obecně. Pomáhají totiž blokovat sluneční paprsky a tak udržují interiér chladnější, což přispívá ke snížení vnitřní teploty ak ochraně palubní desky.

Umyjte auto studenou vodou, ale ne na přímém slunci

Umytí auta studenou vodou je skvělý způsob, jak okamžitě snížit jeho teplotu. Samozřejmě, aby to bylo efektivní a nepoškodili jste si karoserii, vyhýbejte se mytí auta na přímém slunci. Přímé sluneční záření způsobuje rychlé odpařování vody, což nejen snižuje chladící efekt, ale zanechává na karoserii skvrny. Ideálním časem na mytí auta je brzy ráno nebo pozdě odpoledne, kdy slunce není tak intenzivní. Případně jej chvilku před umytím nechte stát na stínu.

Před jízdou otevřete všechny dveře a pusťte, aby byl průvan

Než vyrazíte na cestu, otevřete všechny dveře auta a nechte je několik minut otevřené, abyste vytvořili průvan. Tento jednoduchý krok umožní rychlé vyvětrání přehřátého vzduchu z interiéru, čímž se výrazně sníží teplota uvnitř auta. Průvan pomáhá vyměnit teplý vzduch za čerstvý a tento postup je obzvláště účinný, pokud je auto zaparkováno na přímém slunci a interiér je výrazně přehřátý. Pokud iv autě máte klimatizaci, takové vyvětrání je na úvod účinnější.

Použijte rozprašovat s vodou a nastříkejte jej na povrchy i sedačky

Chcete účinný a rychlý způsob, jak zchladit interiér auta? Použijte rozprašovač s vodou, kterou stačí nastříkat na povrchy a sedačky, což pomůže snížit teplotu uvnitř auta. Pro dosažení nejlepších výsledků a zamezení vzniku fleků od vodního kamene je ideální použít destilovanou vodu. Destilovaná voda totiž nezanechává usazeniny, čímž udrží interiér auta čistý a beze skvrn. Tato metoda je rychlá, nenáročná a přináší okamžitou úlevu od horka v autě a to i během nejteplejších dnů.

Během úvodních minut jízdy otevřete okna a zapněte ventilaci

Během prvních minut jízdy otevřete všechna okna a zapněte ventilaci, abyste rychle snížili teplotu ve vašem autě. Otevřená okna umožní horkému vzduchu proniknout a čerstvý vzduch proudit dovnitř, čímž se interiér rychleji ochladí. Současně zapnutá ventilace podporuje cirkulaci vzduchu a pomáhá dosáhnout příjemné teploty ještě dříve, než se vozidlo zcela rozjede. Tato metoda je efektivním způsobem, jak se okamžitě osvěžit a zpříjemnit si jízdu v autě v horkých dnech.

Pokud je to možné, dejte si namontovat dodatečně střešní okno

Pokud je to možné, zvažte možnost instalace střešního okna do vašeho auta. Střešní okno zlepšuje cirkulaci vzduchu a vytváří průvan během jízdy, sekundárně také umožňuje příjemnější vstup světla do interiéru. Kromě toho efektivně odvádí teplo a vlhkost, což zajišťuje komfortní prostředí i během horkých letních dnů. Investice do střešního okna výrazně zvyšuje celkový komfort a pohodlí posádky během dlouhých cest v létě, ale nezapomeňte, aby mělo tmavou fólii!

Na boční a zadní okna dejte namontovat tmavé fólie

O tmavých fóliích si povíme ještě něco víc. Přemýšlíte-li o účinném způsobu, jak ochránit interiér vašeho auta před slunečním zářením přes okna, právě tyto fólie jsou okamžitým řešením. Jednak zajišťují větší soukromí ochranu před UV zářením, zároveň také snižují množství tepelného záření, které vstupuje do vozidla. To pomáhá udržovat interiér chladnějším iv nejteplejších dnech a to i na přímém slunci. Fólie také zvyšují soukromí a celkově bezpečnost vašeho auta.

Použijte vlhký ručník na krk, hrudník nebo kolem rukou

Tento trik lze využít samozřejmě nejen během jízdy, ale kdykoli se budete potřebovat zchladit. Použití vlhkého ručníku na krk, hrudník nebo kolem rukou je totiž osvěžujícím způsobem, jak rychle zmírnit nepohodlí z veder k ochlazení a zvlhčení pokožky. Vlhký ručník absorbuje teplo a zároveň poskytuje okamžitou úlevu, přičemž jej můžete snadno umístit na opěrku sedadla nebo mít připravený k rychlému použití. Samozřejmě, ideální na úvod cesty!

Dodatečný malý ventilátor do auta není na škodu

Možná to bude znít jako retro, ale to vůbec nevadí, pokud to pomáhá, že? Malý ventilátor je velkou výhodou při cestování ve vedrech. Tyto ventilátory nabízejí průvan a cirkulaci vzduchu uvnitř auta, což napomáhá udržovat interiér chladnějším. Jejich snadná montáž do zapalovače nebo USB konektoru umožňuje flexibilní umístění ventilátoru podle potřeby vpředu i vzadu. Kdykoli jej můžete během cesty zapnout nebo vypnout, přesně podle potřeby a aktuální teploty.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 28.08.2024

100%
Uspořádaná nabídka, příznivé ceny, rychlá reakce na objednávku
review-person-icon
Ověřená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 08.09.2024

100%
  • + Rychlá doprava
  • + Produkt souhlasí
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 12.09.2024

100%
  • + Komunikace, rychlost, vstřícnost
  • - Nic
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku