expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Jak správně čistit hliníkové disky?


Je poměrně běžné, že pneumatiky i disky se postupem času zvyknou zašpinit, znečistit či jinak poškodit. Je to pochopitelné, protože právě pneumatiky přicházejí do styku s vozovkou. Víte však, jak správně ošetřit a vyčistit hliníkové disky? Právě na to se dnes společně podíváme.



Běžné nečistoty

Pokud se plánujete pustit do čištění svých hliníkových disků, tak v první řadě je třeba začít s odstraněním běžných nečistot, jako jsou například bláto, hlína a podobně. K čištění použijeme čistící prostředek , který neobsahuje kyselinu a není agresivní. V opačném případě by mohlo rychle dojít k oxidaci disků a ze rozhodně nechcete. Při čištění používejte jen kartáče s měkkými štětinami, abyste zbytečně nepoškrábali povrch disků. Jakmile vyčistíte celou plochu disků, otřete je suchým hadrem.

Olejové skvrny a jiné

Je možné, že se na vaše disky dostal olej a vytvořily se tak olejové skvrny. K jejich odstranění je nejvhodnější použít buď odmašťovací přípravek, leštící pastu či čistící vosk . Přípravek jednoduše naneste na měkký hadr a několikrát otřete hliníkové disky. Olejové skvrny by měly zmizet.

Rýhy a mechanická poškození

Pokud na svých discích zpozorujete rýhy či jiná mechanická poškození, nemusíte hned zoufat, dá se to řešit. Pokud jde o menší škrábance, použijte brusný papír. Vhodné je začít se zrnitostí 400 a postupně volit jemnější brusné papíry. Nižší zrnitost se nedoporučuje. Povrch disků doleštěte brusnou pastou na hliník.

Jak často čistit disky?

V letních měsících tak můžete učinit i 2 až 4 krát do měsíce. S čištěním byste to však neměli příliš přehánět, protože příliš časté čištění chemickými směsmi může mít nepříznivý vliv na povrchovou strukturu disků.

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku