expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Jak vybrat olej do zahradní sekačky?


Stejně jako byste měli pravidelně vyměňovat olej v automobilu, nákladním automobilu nebo motorové pile, je třeba tak postupovat i při zahradní sekačce. Chcete-li mít před domem nejlépe vypadající trávník, budete potřebovat ostré nože a kvalitní olej do motoru. V tomto článku se podíváme na to, jak vybrat ten správný.



Možná o své sekačce přemýšlíte, že je to „jen sekačka na trávu“, a tak do ní můžete nalít jakýkoli druh automobilového oleje. To by však mohlo znamenat rozdíl mezi prodloužením životnosti vaší sekačky nebo jejím ucpáním a nefunkčností. Je třeba dbát na to, aby byl do motoru sekačky nalitý správný olej. Jaký je tedy ten nejvhodnější?

Nejprve je třeba si zjistit, zda je váš motor v zahradní sekačce dvoutaktní nebo čtyřtaktní. Pokud jde o dvoutakt, tak se olej mísí spolu s benzínem. Tyto oleje zvyknou bydlet označené jako M2T či 2T . Poměr ředění oleje s benzínem naleznete v návodu k použití u každého oleje, ale olej vždy míchejte mimo nádrž sekačky, v kanystru před nalitím do motoru.

Co se týká čtyřtaktních motorů, tak odborníci na motorové sekačky Briggs a Stratton doporučují, že „Motory ve většině zahradních sekaček fungují dobře se syntetickým olejem 5W30 . Pro zařízení provozovaná při vysokých teplotách poskytuje nejlepší ochranu syntetický olej Vanguard 15W50 .“

Jak často měnit olej v sekačce?

Olej v zahradní sekačce by se měl měnit po každých 20 až 50 hodinách provozu stroje. V průměru to v zahradě běžné velikosti vychází jednou ročně. Motorový olej se doporučuje vyměňovat na jaře, před zahájením sezóny.

Může se do sekačky použít olej do auta?

Do sekaček by se v žádném případě neměl lít klasický motorový olej do automobilů. Může totiž dojít k zadření pístů a zničení celého motoru. Pokud vám proto i zůstal navíc motorový olej do auta, do sekačky jej určitě nemíchejte.

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku