expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Jak zajistit vozidlo proti zlodějům?


Obava z vloupání do vozidla je postrachem pro každého řidiče. Zejména v tom případě, pokud jste si koupili nový vůz za nemalé peníze. Zloději aut neustále přicházejí s novými nápady, jak se dostat do vozidla a odcizit z něj cenné věci či dokonce ukrást samotné auto. V tomto článku se podíváme na to, jak co nejlépe zajistit auto proti zlodějům.



Měsíce, ve kterých nejčastěji dochází ke krádeži aut jsou červenec a srpen, takže není překvapením, že právě červenec je měsícem prevence krádeží vozidel. Každý rok se ukradne několik tisíc vozů a mezi nejvíce kradené modely patří auta: Škoda Octavia, Škoda Rapid, Honda Accord, Volkswagen Golf a Volkswagen Passat .

Podle statistik je téměř polovina krádeží vozidel důsledkem chyby řidiče. Dobrou zprávou však je, že jako vlastník vozidla můžete podniknout preventivní kroky. V tomto článku se podíváme na to, co všechno můžete udělat, abyste zajistili vozidlo proti zlodějům.

1. Zamkněte dveře

I když to zní velmi jednoduše, je to jeden z nejjednodušších kroků, jak ztížit někomu ukradení vašeho vozidla. Odemčené dveře poskytují komukoli plný přístup k vašemu autu bez spuštění jakýchkoli alarmů proti krádeži . Pokud si nejste jisti, zda jste auto zamkli, raději si to ověřte.

2. Nenechávejte náhradní klíč ve vozidle ani v jeho blízkosti

Někteří majitelé vozidel mají rezervní klíč v přihrádce palubní desky nebo v prostřední konzole. Zloději vozidel jsou si tohoto postupu vědomi a přesně vědí, kde hledat, co potřebují. Je lepší nechat si náhradní klíč ukrytý v nějaké části vašeho domova. I když to nemusí být pohodlné, pokud ztratíte klíč a nacházíte se mimo domov, je to však bezpečnější než vystavit klíče od vozidla potenciálním zlodějům.

4. Nenechávejte své vozidlo bez dozoru, dokud je nastartováno

Ať už rychle vyřizujete objednávku jídla nebo zastavujete na čerpací stanici kvůli toaletě, vždy byste měli vypnout vozidlo. Vezměte si klíče s sebou a při opuštění auta zamkněte dveře . Auto, které je nastartované a nikdo se v něm nenachází, je dokonalým cílem pro zloděje vozidel.

5. Zaparkujte na dobře osvětleném a obydleném území

Při výběru parkovacího místa vyhledejte volné prostory pod sloupy veřejného osvětlení nebo v blízkosti oblasti pro chodce. Zloději vozidel nezvyknou krást na rušných ulicích nebo v jasně osvětlených oblastech , protože jsou dobře viditelní. Automobily ve slabě osvětlených prostorách jsou terčem, protože pro svědky nebo kamery je obtížnější zjistit, o co jde a kdo auto ukradl.

Na veřejných parkovištích neparkujte na kraji parkoviště. Místo toho zaparkujte u vchodu do budovy, kde je s největší pravděpodobností monitorovací systém. Kromě toho je parkování na příjezdové cestě na rozdíl od hlavní silnice bezpečnější, protože zloději vozidel méně často zacílují na auta, která jsou blíže obydleným oblastem.

6. Nikdy nenechávejte ve svém vozidle cenné předměty

I když se zloději vozů nejčastěji snaží ukrást automobilové součástky, jako jsou například autorádia, často hledají i běžné cenné předměty, které v automobilech zůstanou, jako jsou například chytré telefony, notebooky a zařízení GPS.

Při vystupování z vozidla si vždy vezměte své cenné předměty, ať už jedete kamkoli. Pokud je naprosto nezbytné nechat předměty ve vašem autě, uzamkněte je v kufru, kde budou neviditelné a obtížně dostupné.

7. Zcela zavřete okna na všech dveřích

Horké slunce, které v létě peče na naše auta, je pochopitelně nepříjemné. Před opuštěním vozidla však nezapomeňte úplně zavřít všechna okna a také střešní okno. Než odjedete od auta, ujistěte se, že jsou všechna vaše okna zcela zavřená. Částečně otevřená okna usnadňují zlodějům aut odemknout vaše auto zevnitř a dostat se do vozidla velmi jednoduše.

Katalog produktů
;
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku