expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Jezděte bez starostí a obav, tato připojištění k PZP jsou užitečná


13.03.2024

Žijeme ve světě, kde cesty autem mohou přinášet nečekané situace a výzvy. Proto je důležité pojištění a to nejen to základní, čili povinné smluvní. Pokud chcete jezdit bez starostí a obav, určitě byste měli využít připojištění k povinnému smluvnímu pojištění. Na co všechno se vztahují a jaké jsou jejich výhody? Čtěte dál a dozvíte se!



Co je povinné smluvní pojištění a k čemu slouží připojištění

Povinné smluvní pojištění je podle zákona povinné pro všechna motorová vozidla používaná na silnici a právu proto se mu říká i zákonné pojištění.

Jeho cílem je poskytnout finanční ochranu třetí straně, tedy osobám, které mohou být poškozeny nebo zraněny vaším vozidlem v případě škody či nehody. Pokrývá škody na zdraví a majetku někoho jiného, ​​ale standardně ne toho vašeho.

Za tímto účelem lze sjednat připojištění k PZP. Jedná se o doplňky rozšiřující základní pojištění krytí. Mohou tak reagovat na rizika, která nejsou zahrnuta ve standardním PZP, většinou jde o události kryté až havarijním pojištěním . Takto umíte finančně pokrýt možné škody na vlastním autě, ale také na zdraví či životě.

Díky připojištěním si umíte přizpůsobit své pojištění podle osobních preferencí, čímž získáte vyšší úroveň ochrany a zejména klid na cestách. Výběr připojištění by měl být proto o kombinaci ochrany auta během jízdy i mimo ni.

Připojištění sice mohou znamenat dodatečné náklady, ale v případě nehody, škody, odcizení, poškození nebo úrazu zase pomáhají finančně zvládnout událost. Proto je důležité zvážit všechny plusy a minusy pro konkrétní připojištění a přizpůsobit šířku pojistné ochrany vašim potřebám, podmínkám a frekvenci jízdy.

Připojistěte si alespoň čelní sklo a střek se zvěří

Pokud jde konkrétní připojištění, právě tyto dvě formy by měly být základem rozšířené pojistné ochrany k povinnému smluvnímu pojištění v každém případě.

Připojištění čelního skla je určeno k pokrytí nákladů na opravu a výměnu čelního skla, pokud dojde k jeho poškození. To může být způsobeno zejména kamínkem vyhozeným z vozovky jiným vozidlem, což je v současnosti asi nejčastější jev na cestách. Stát se to může kdykoli, ale zejména v zimě, kde se kameny používají místo soli.

Výhodou tohoto připojištění je jednoznačná finanční efektivita a úspora. Výměna čelního skla může být klidně záležitostí i několika stovek Eur, přičemž jeho oprava nemusí být vždy možná. Připojištění vám umí takové náklady umí ušetřit.

Druhým připojištěním k povinnému smluvnímu pojištění je to, které se týká střetu se zvěří. To chrání vaše auto v případě kolize se zvířetem, přičemž takový střet může způsobit vážné škody na karoserii, ale i na technických částech. Připojištění zajistí, že náklady na opravy všeho druhu budou pokryty právě pojištěním k PZP.

Na druhou stranu, počítat je třeba s tím, že v obou případech připojištění si většina pojišťoven uplatňuje spoluúčast. Zároveň pro připojištění střetu se zvěří je třeba počítat s tím, že pojistné krytí je omezeno geograficky pouze na události na Slovensku.

Více ochrany? Připojištění úrazu i krádeže zavazadel

V dnešní době, kdy se stále více lidí vydává na cesty za prací či dovolenou, stojí za zvážení i připojištění zavazadel či finančního pokrytí úrazu.

To platí nejen pro samotné vozidlo a jeho posádku, ale také pro osobní věci, které s sebou vezou. Připojištění zavazadel, včetně jeho krádeže, přichází jako odpověď na tyto potřeby a zároveň poskytuje praktické finanční krytí i během dovolené.

Připojištění úrazu je určeno k poskytnutí finanční ochrany, pokud řidič nebo cestující utrpí tělesná zranění v důsledku dopravní nehody. V závislosti na závažnosti úrazu může pokrývat léčebné náklady, kompenzaci za ztrátu příjmu v důsledku pracovní neschopnosti a v nejhorších případech i odškodné v případě smrti.

Připojištění krádeže zavazadel zase nabízí kompenzaci v případě ztráty či odcizení osobních věcí z vozidla. To zahrnuje nejen zavazadla, ale i jiné cennosti, jako jsou elektronická zařízení, značkové oblečení či doklady, které mohou být ukradeny.

Výhodou tohoto připojištění je, že v případě krádeže či poškození osobních věcí nebudete muset nést finanční ztrátu pouze vy. Při výběru připojištění je důležité zvážit individuální potřeby, hodnotu věcí a šířku pojistného krytí. To platí zejména pro připojištění zavazadel, některé pojišťovny kryjí pouze krádež, jiné i poškození zavazadel.

Zkuste také připojištění pneumatik proti výtlukům a další

Cestování se dnes stává stále více nepředvídatelné a pro ty, co by chtěli mít maximální ochranu sebe, posádky i vozidla, existuje ještě více možností.

Jedním ze zajímavých připojištění je připojištění pneumatik a disků proti výtlukům . To je užitečné zejména v oblastech s problematickým povrchem cesty nebo v obdobích, kdy jsou cesty poškozené, čili v zimě nebo na jaře po ní. Obecně a během celého roku je užitečné i připojištění proti škodám způsobeným živly na vozidle.

Toto připojištění pokrývá škody způsobené přírodou a jejími rozmary, například jako jsou bouře, povodně, krupobití, zemětřesení a pád stromů. Pokud by některý z těchto přírodních živlů váš vůz poškodil, nebudete na to finančně sami.

Připojištění rozšířených asistenčních služeb nabízí ještě větší úroveň podpory a bezpečnosti na cestách. Kromě standardních asistenčních služeb, jako jsou odtažení vozidla a pomoc při defektu, může zahrnovat i náhradní vozidlo během opravy, ubytování v případě potřeby či pokrytí dodatečných finančních nákladů.

Posledním zajímavým připojištěním pro komplexní ochranu je připojištění proti vandalismu. To chrání vůz před úmyslným poškozením interiéru a exteriéru, včetně poškrábání laku, rozbití oken, poškození pneumatik nebo světel.

;
Expedujeme do 24 hodin 90% zboží
Rychlá doprava až do Vaší garáže
Pečlivě balíme aby balík došel v pořádku