expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Lamborghini Huracán Sterrato, poslední model se spalovacím motorem


Známá italská automobilka může rok 2022 hodnotit velmi pozitivně. I přes všechny možné krize, které postihly automobilový průmysl, měla značka letos výborné prodejní výsledky. Momentálně se v Lamborghini chystají k přechodu na kompletní elektrifikaci všech svých modelů. S tím zároveň souvisí i přípravy na představení posledního modelu se spalovacím motorem, kterého bychom se měli dočkat v prosinci. Připravte se na atraktivní offroad Lamborghini Huracán Sterrato!



Úspěšný rok 2022

Automobilka Lamborghini může již nyní před koncem roku 2022 hodnotit letos jako rekordně nejúspěšnější v historii společnosti. Dodávky od ledna do konce září dosáhly 7 430 kusů. Je to nárůst o neuvěřitelných 8% oproti roku 2021 v podobném období! Italské automobilce se dařilo ve všech mikroregionech na světě, nejvíce však prodeje vzrostly v Japonsku. Za prvních devět měsíců obrat dosáhl 1,93 miliardy eur, což je o 30,1% více než za podobné období v roce 2021. Provozní zisk přitom vzrostl na 570 milionů eur (nárůst o 68,5%).

Stephan Winkelmann, předseda představenstva a generální ředitel Automobili Lamborghini, uvedl: „Tato neustále rostoucí čísla ukazují, jak silná je dnes Lamborghini. Máme portfolio objednávek, které již pokrývá první čtvrtletí 2024, a to nám umožňuje pracovat s klidem a promyšleně se dívat dopředu na výzvy, kterým budeme čelit v budoucnosti, jako je například první krok směrem k hybridizaci od roku 2023.“

Paolo Poma, výkonný ředitel a finanční ředitel Automobili Lamborghini, dodal: „Současná situace je nadále poznamenána nestabilitou makroekonomických proměnných, přičemž společnost projevuje svou odolnost prostřednictvím růstu všech hlavních obchodních a finančních ukazatelů. Očekáváme, že finanční rok uzavřeme lépe než kdykoli předtím.“

Představení rozlučkového Lamborghini Huracán Sterrato

Italská automobilka má v plánu hybridizovat své modelové portfolio do roku 2024. Ještě předtím však plánuje představení posledního modelu se spalovacím motorem, s označením Lamborghini Huracán Sterrato. Odhalení automobilu je v plánu na veletrhu moderního a současného umění Art Basel, který se koná 1.-3. prosince v americkém Miami. Předpokládá se, že Lamborghini ukáže novinku ještě před představením online.

Modelová řada s označením Sterrato začala již v roce 2019. Automobilka tehdy představila koncept supersportu s terénními ambicemi, který měl zvýšený podvozek o 47 mm a rozchod kol byl rozšířen o 30 mm. Nájezdové úhly vpředu a vzadu byly zvětšeny o 1, respektive o 6,5 stupně. Novinkou také byly hliníkové ochranné pláty podvozku, upravený bodykit a interiér byl doplněn o bezpečnostní rám, hliníkové panely na podlaze a karbonové sedačky.

lamborghini-huracan-sterrato-posledny-model-so-spalovacim-motorom-2.jpg

Novinka, která je první a zároveň poslední

Lamborghini Huracán Sterrato tak bude prvním offroadovým supersportem od známé italské automobilky, a zároveň jejím posledním modelem se spalovacím motorem. Novinka bude stavět právě na konceptu z roku 2019. Naznačují to dostupné fotografie maskovaného automobilu, ze kterých můžeme vyčíst přídavná přední LED světla, plastové lemy blatníků, podélné střešní nosiče a dokonce střešní nasávací otvor vzduchu pro motor.

Momentálně však o novince více nevíme. Lamborghini si všechno důležité nechává až na samotné představení v prosinci. V případě interiéru se však neočekávají výraznější změny oproti standardnímu Huracánu. Změnou může projít materiál čalounění, který by mohl být odolnější.

Asi nejčastější otázkou určitě je, jakou pohonnou jednotku najdeme v novince pod kapotou. Zatím je tato informace neznámá, ale předpokládá se atmosféricky plněný 5,2 litrový V10. Výkon je také zatím neznámý, ale očekává se, že půjde o více než 630 koní, které momentálně nabízí model Huracán Evo. Zároveň se očekává 7-stupňová dvouspojková převodovka a pohon všech kol, tak aby vozidlo mohlo jezdit v terénu.

Lamborghini Huracán Sterrato a konkurence

Na všechny ty nejdůležitější informace si ještě budeme muset pár týdnů počkat. Předpokládá se, že nové Lamborghini Huracán Sterrato bude jednoznačně hlavním konkurentem pro Porsche 911 Dakar, které má být dalším offroad supersportem. Porsche 911 Dakar bylo představeno včera, o něm více až příště.

Dejte nám vědět co říkáte na nové Lambo prestižní italské značky s logom zuřivého býka! Čekáme na vaše komentáře na našich sociálních sítích.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 21.08.2024

100%
Vše v pořádku, doporučuji
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 24.08.2024

100%
  • + Syper
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 05.09.2024

100%
  • + Zboží v souladu s popisem. Rychlé dodání. Dobrá cena.
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku