expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Lamborghini značka: vznik, historie a modely supersportů


22.09.2024
 | 
6 min. čtení.

Značka Lmborghini vždy znamenala víc, než jen sportovní auta! Lamborghini je symbol inovace a designu a již od svého založení v 60. letech kultivuje image, kterou láme všechny hranice možného v automobilovém průmyslu. Jak ale značka vznikla, jaké byly její začátky, co první modely, které byly ty nejlepší a co nabízí dnes?

Historie značky Lamborghini a první modely 350 GT a 400 GT

Na úvod bylo značky Lamborghini bylo odhodlání jejího zakladatele, Ferruccia Lamborghiniho, který chtěl vytvořit supersportovní auta, která měla být nejlepší. Před založením své značky byl Ferruccio úspěšným výrobcem traktorů, ale jeho vášeň pro auta byla to, co určilo jeho osud. Paradoxně, na úvod bylo Ferrari.

Poté, co měl několik modelů této italské značky, zjistil, že mají několik nedostatků. Ve snahě změnit je kontaktoval dokonce Enza Ferrariho, ale marně.

V roce 1963 tak založil Automobil Ferruccio Lamborghini, svou vlastní značku. Tento krok byl přitom historickým milníkem začátku konkurenčního boje ve třídě supersportů. Už první model, Lamborghini 350 GT, představený v roce 1964, zaujal pozornost svým odvážným designem a výkonem. Atřeba říci, že oprávněně.

Odpověď veřejnosti na 350 GT byla tak pozitivní, že Lamborghini pokračoval v inovacích a v roce 1966 uvedl na trh model 400 GT. Tento model byl vylepšenou verzí 350 GT s větším, až 4 litrovým motorem V12, který dosahoval až 320 koní.

400 GT nabídl lepší dynamiku jízdy a byl k dispozici nejen jako klasický supersport pro dva pasažéry, ale také jako speciální 2+2 sedadlová konfigurace. Právě to ukázalo, jaké výjimečné schopnosti a talent pro auta má Ferruccio Lamborghini.

Nejznámější auta: Diablo, Murciélago, Gallardo a Aventador

Lamborghini je dnes již ikonická značka a synonymem stylových a luxusních sportovních aut. Některé modely však vyčnívají a dnes už patří mezi legendární.

Prvním takovým, který je třeba zmínit, je Diablo . Ten byl představen v roce 1990, kdy nahradil Countach a okamžitě se zapsal do srdcí fanoušků rychlých aut díky svému designu a impozantnímu výkonu. S motorem V12 a maximální rychlostí téměř 325 km/h byl výkladní skříní automobily a vrcholem během 90. let.

Po něm následoval Murciélago , který byl uveden v roce 2001 a sloužil jako vlajková loď značky až do roku 2010. Tento model byl také vybaven motorem V12 a představoval novou éru pro Lamborghini pod vedením koncernu Audi, který značku získal.

Přesto nebyl nejprodávanějším, tím byl model G allardo představen v roce 2003. Šlo o auto s unikátní kombinací stylu, dostupnosti a vysokého výkonu. Model byl obratnější a vybaven motorem V10, který byl symbolem nových dob značky. Jeho výroba trvala až do roku 2013, během které se vyrobilo více než 14.000 kusů.

Posledním legendárním modelem, nyní již z nedávné historie, je Aventador z roku 2011. Ten už pokračoval v tradici výkonných V12 supersportů, přičemž zdokonalil technologie pro jízdu a nabídl výkon ve spojení s luxusem a inovacemi.

Jaké modely nabízí dnes? Temerario, Revuelto, Huracán, Urus

Dnes Lamborghini pokračuje ve spojení nejlepších tradic a nejnovějších technologií, to vše při zachování toho, co značku zdobí nejvíce: maximálního výkonu.

Dnešní nabídka tak začíná modelem T emerario , nejnovějším přírůstkem do rodiny Lamborghini. Tento model je vybaven inovativními technologiemi a vrcholným designem, přičemž nabízí kompaktní rozměry, ale stále má sportovní design.

Lamborghini R evuelto , další moderní a oblíbený model, zastupuje nejnovější generaci vozidel s hybridním pohonem. Na rozdíl od tradičních spalovacích řešení kombinuje výkon s ekologií, přičemž je vybaven vysoce výkonným elektrifikovaným motorem V12, který posouvá tuto značku do nové éry supersportovních automobilů.

H uracan , jako dlouholetý pilíř nabídky Lamborghini, prochází pravidelnými aktualizacemi a zdaleka nejde jen o obyčejné facelifty. Model, který je aktuálně v nabídce, můžete mít i se speciálním sportovním křídlem či v klasické zelené Evo Spider.

Model U rus , známý jako „super SUV“, rozšiřuje portfolio značky do nového segmentu. S jeho pomocí Lamborghini proniklo na trh luxusních SUV, kde kombinuje výkon, všestrannost a praktičnost. Urus je ideálním autem pro ty, kteří hledají vzrušení z jízdy ve spojení s užitnou hodnotou. Může mít V8 motor, ale také elektromotor

Proč právě značka Lamborghini a její supersporty?

Značka Lamborghini symbolizuje víc, než jen výkonnost. Představuje vrchol designu, inovací a exkluzivity. Když se rozhodujete pro supersport od Lamborghini, nevybíráte si jen auto, ale vstupujete do světa, kde každý detail odráží vášeň a výkon.

Značka se vyznačuje technologickou inovací, která je vidět ve všech aspektech jejích vozidel. Od pokročilých materiálů až po revoluční hybridní pohonné systémy, všechny technologie automobilky mají za cíl zlepšit výkonnost a efektivitu. Zároveň zajišťují, že každý model je technickým mistrovským dílem. A je!

Auta Lamborghini jsou průlomová v každém ohledu. Design vozidel je okamžitě rozpoznatelný a pokud jej něco symbolizuje, pak odvaha. To odlišuje Lamborghini od ostatních, ale také odráží filozofii, že každý oblouk i linie mají svůj účel.

Poslední důvod, proč si vybrat tuto značku, je exkluzivita. Vlastnit Lamborghini znamená mít kousek umění, zvláště pokud si vyberete model z limitové edice.

Historické dědictví Lamborghini je o příběhu odvahy, vytrvalosti a překračování hranic a to i těch zdánlivě nepřekročitelných. Chcete-li mít supersport, který má svého ducha, pak vás nabídka této automobilky musí chytit za srdce. Samozřejmě, za výjimečnost se platí. No v případě Lamborghini už od první minuty přesně víte, za co!

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku