expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Nabíječka autobaterie: jak vybrat, parametry a srovnání, která je nejlepší


Potřebujete spolehlivou nabíječku autobaterie a nevíte, jak vybrat a najít tu nejlepší pro vaše potřeby? My jsme se podívali na klíčové parametry, které byste měli při výběru zvážit a na nejzajímavější modely v nabídce. Některé umíte využít nejen pro osobní auto, ale také motocykl a karavan a nejen pro tradiční, ale i gelové baterie.

TOP PRODUKTY - nejlepší nabíječka autobaterie

Amio 8A 12V SBC - nabíječka auto i moto baterií

Představujeme vám Amio nabíječku na autobaterie i baterie do motorek. Je určena pro nabíjení olověných baterií a disponuje nabíjecím proudem 8 A.

Nejdůležitější parametry:

· Vstupní napětí 12 V, nabíjecí proud 8 A, minimální 4,2 A

· Nabíjení kyselých olověných baterií s ochranou proti přetížení

· Pracuje s běžným napájecím napětím 220 - 240 V / 50 Hz

· Efektivně obnoví kapacitu baterií s kapacitou od 20 do 80 A

· Je snadno přenosná a odolná pro použití doma i na cestách

Komplexní charakteristika:

Amio nabíječka auto a 8A 12V SBC-8A je výkonné zařízení. S nabíjecím proudem 6A a napětím 12V dokáže rychle obnovit kapacitu baterií s kapacitou od 20 do 80 Ah, což ji činí ideální pro široké spektrum vozidel, stejně tak i motorek.

Napájecí napětí 220 - 240 V / 50 Hz umožňuje její použití v běžných domácích podmínkách. S kompaktními rozměry 16,5 x 7,5 x 9 cm a odolným ABS plastovým krytem je tato nabíječka snadno přenosná i odolná. Příkon 90 W a minimální nabíjecí proud 4,2 A jsou dnes standardem, který umíte univerzálně využít kdykoliv.

Bosch C10 12V - lehká nabíječka i pro GEL baterie

Seznamte se s nabíječkou značky Bosch C10 12V, která je všestranným a inteligentním řešením pro vaše 12V baterie s inteligentním režimem vybíjení.

Nejdůležitější parametry:

· Kompatibilní s 12V olověnými, GEL, AGM a EFB Start/Stop

· Krytí IP 65, nabíječka je prachuvzdorná a vodotěsná

· Nabízí automatické přepínání do režimu udržovacího nabíjení

· Ochrana proti zkratu, přehřátí a přepólování při nabíjení

· Má příkon 60W, nabíjecí napětí 14,7V a proud 3,5A

Komplexní charakteristika:

Nabíječka Bosch C10 12V je navržena pro řidiče, kteří potřebují spolehlivé a efektivní řešení pro udržování svých baterií v optimálním stavu. Díky inteligentní technologii automaticky přizpůsobuje režim nabíjení podle aktuálního stavu baterie.

Disponuje funkcí indikátoru nabíjení, který se rozsvítí na konci nabíjecího cyklu, což zajišťuje, že baterie je vždy plně nabitá a připravená k použití. Poslouží i při hlubokém vybití baterie a pracuje při hluku do 50 dB. Součástí balení je montážní hák a pouzdro na přenášení. Displej má vyšší jas také pro použití ve větším světle.

CTEK MXS 3.8 - nabíječka autobaterie i pro karavany

Univerzální a výkonné řešení pro všechny vaše 12V baterie? Ano, tato nabíječka spolehlivě nabije nejen autobaterii, ale také baterii v sekačce nebo karavanu.

Nejdůležitější parametry:

· Výkon pro hobby i profi použití v každém počasí i mrazu

· Nabíjecí proud 3,8 A efektivní, kapacita 80 až 130 Ah

· 7 krokové nabíjení se zvláštními režimy pro chladné dobití

· Nabíjecí systém poskytuje komplexní péči o baterii

· Intuitivní LED diody jasně zobrazují stav nabíjení baterie

Komplexní charakteristika:

CTEK MXS 3.8 je efektivní nabíječka, která poskytuje komplexní řešení pro údržbu a nabíjení všech 12 V baterií. Je navržena tak, aby zvládla různé úkoly od běžného nabíjení až po regeneraci baterií, čímž zajišťuje jejich dlouhou životnost.

Díky svým kompaktním rozměrům a robustnímu designu je CTEK MXS 3.8 snadno přenosná a odolná, což ji činí ideálním řešením pro každodenní použití i v náročnějších podmínkách. Přináší vynikající poměr ceny a výkonu, metoda nabíjení je vícestupňová od oživování, přes desulftanaci a nabíjení až po pulzní udržování.

Co je nabíječka autobaterie, její funkce a kdy ji použít

Nabíječka autobaterie je nástrojem pro udržování funkčnosti akumulátoru vašeho vozidla. Její použití je ideální v případech, kdy auto není pravidelně v provozu, ať už během zimních měsíců nebo tehdy, pokud zůstává pravidelně nebo dlouho zaparkováno.

Ve srovnání se startovacími kabely, které jsou účinné pouze při dočasném startování vozidla za pomoci jiné baterie, nabíječka autobaterie nabízí trvalé doplnění energie, které se bude hodit pro zcela vybité baterie. Moderní nabíječky využívají také sofistikované technologie pro monitorování a adaptaci proudu a napětí během nabíjecího procesu.

Tento přístup brání rizikům spojeným s přebitím a degradací baterie, čímž výrazně prodlužuje její životnost. Nabíječky jsou kompatibilní s různými typy baterií, od tradičních olověných, přes AGM a gelové baterie, až po moderní lithium-iontové verze.

Kromě použití v automobilech se nabíječky stále častěji využívají také v domácnostech k nabíjení baterií pro motocykly, zahradní stroje nebo i čluny. Využitelné jsou i pro rekreační vozidla a karavany, čímž plní nejen úlohu záchranného nástroje, ale také jako univerzálního pomocníka a záložní zdroj pro různé druhy bateriových systémů.

Jak a podle čeho ji vybrat a jejich nejdůležitější parametry

Chcete-li vědět, jak vybrat nabíječku autobaterie a na jaké parametry byste měli dbát, abyste zajistili nejlepší výkon a dlouhou životnost baterie, čtěte tyto řádky.

K nejzásadnějším parametrům a vlastnostem patří:

Jaké baterie dokáže nabíjet: Nabíječky jsou schopny nabíjet různé typy baterií, včetně olověných, které jsou nejběžnější v osobních autech, ale bezúdržbových vyžadujících minimum péče. Ty lépe dokážou nabíjet i gelové baterie odolné vůči extrémním podmínkám a AGM baterie, které jsou známé svou výkonností.

Vstupní napětí a nabíjecí proud: Tyto parametry definují efektivitu a kompatibilitu nabíječek autobaterií. Vstupní napětí nabíječek se obvykle pohybuje kolem 110 až 240 Voltů. Co se týče nabíjecího proudu, běžné nabíječky nabízejí proud v rozmezí od 2 do 10 ampérů. Tento proud je důležitý zejména pro rychlost nabíjení baterie.

Příkon nabíječky: Příkon se typicky pohybuje mezi 50 a 150 watty a je důležitým faktorem ovlivňujícím rychlost nabíjení. Vyšší příkon umožňuje nabíječce rychleji doplnit energii baterie, což je výhodné při naléhavých situacích. Zvažte však i možné vyšší provozní náklady a zvýšenou zátěž na domácí elektrickou síť.

Indikátor nabíjení a nabití: Tyto dvě funkce jsou velmi užitečné a mají smysl i při ochraně baterie, jelikož zabraňují jejímu přebíjení. Základem je vybavení LED diodami, které přes různé barvy či blikání informují o aktuálním stavu baterie. Některé nabíječky mají také ciferník s ručičkou, který ukazuje přesnější údaj o nabití.

Všestrannost použití: Všestrannost použití nabíječek autobaterií je jejich velkou předností. Ne všechny, ale ty lepší nabíječky jsou vhodné nejen pro osobní auta, ale také pro nákladní vozidla, motocykly, karavany, zahradní techniku ​​či sekačky. Při výběru je ovšem důležité ověřit si kapacitu a kompatibilitu nabíječky s bateriemi.

Návod a přesný postup, jak nabíjet autobaterii v autě a mimo něj

Nyní se podíváme na d etailní postup, jak s nabíječkou na autobaterii pracovat a to v závislosti na tom, zda půjde o nabíjení v autě nebo mimo něj.

Při nabíjení autobaterie v autě je třeba postupovat takto:

· Před začátkem nabíjení ověřte, zda je vaše nabíječka kompatibilní s typem baterie ve vašem vozidle, například zda je olověná, AGM nebo gelová.

· Nejprve připojte červený kabel nabíječky k pozitivnímu pólu baterie (+) a poté černý kabel k negativnímu pólu baterie (-) nebo k uzemnění.

· Následně vyberte na nabíječce správný režim na základě typu a kapacity baterie, aby se zajistilo její efektivní, dostatečné a bezpečné nabíjení.

· Po zapnutí mějte dohled nad nabíjecím procesem a pravidelně kontrolujte baterii během nabíjení, abyste předešli přehřátí a jiným problémům.

Pokud jde o nabíjení autobaterie mimo auta, je třeba nejprve autobaterii odpojit a správně vytáhnout. To se může hodit například v případě extrémního tepla nebo naopak mrazu, případně za deště, kdy hrozí zvlhnutí kontaktů či nabíječky.

Začněte vždy odpojením negativního kontaktu autobaterie, čili toho s označením pólu (-). Po něm se může odpojit pozitivní kontakt označený pólem (+). Autobaterii opatrně vyjměte a připojte k nabíječce ve vhodném prostředí. Po nabití ji můžete připojit zpět do auta a to v opačném pořadí, tedy nejprve kladný pól a poté záporný pól.

Nejčastější dotazy o nabíječce autobaterie a jejím použití

Vybití baterie a její potřeba nabití jsou poměrně častými situacemi. S tím souvisí i množství otázek a dotazů k tomuto tématu, včetně používání nabíječek na baterie.

Mezi časté otázky z internetových diskusí patří:

Jak dlouho a kolik hodin bych měl nabíjet autobaterii?

Délka nabíjení autobaterie závisí na několika faktorech, včetně kapacity baterie, jejím současném stavu nabití a výkonu používané nabíječky. Plné nabíjení standardní autobaterie může trvat od 4 do 12 hodin, avšak tato doba se může lišit. Samozřejmě, pokud chcete baterii nabít pouze pro nouzové nastartování, může postačit pár hodin.

Může nabíječka poškodit nějak elektroniku v mém autě?

Nabíječka autobaterie může teoreticky poškodit elektroniku v autě, pokud není správně používána a není-li kompatibilní s elektrickým systémem. Většina moderních nabíječek je však navržena tak, aby byla bezpečná pro elektronické systémy. Obvykle obsahují ochranu proti přepětí a funkce, které zabraňují nesprávnému zapojení.

Jak často je třeba nabíjet autobaterii, pokud auto nepoužívám?

Když auto pravidelně nepoužíváte, je důležité nabíjet autobaterii alespoň jednou za měsíc. Toto pomáhá udržovat baterii v dobrém stavu a předchází jejímu úplnému vybití, které by mohlo způsobit trvalé poškození nebo zkrácení životnosti. Pravidelné nabíjení zajistí, že baterie zůstane aktivní a připravená k použití, když to bude potřeba.

Co dělat, když nabíječka ukazuje nabití, ale auto nestartuje?

Pokud nabíječka ukazuje, že baterie je nabitá, ale auto nestartuje, je důležité zkontrolovat spojení baterie a ujistit se, že jsou čisté a stabilní. Pokud spojení vypadají dobře, může být problém s baterií samotnou, která nemusí mít dostatečnou kapacitu pro startování motoru. V každém případě je pak lepší navštívit s autem autoservis.

Závěrečné shrnutí: k čemu je dobrá a jaké výhody má

Nabíječka autobaterie je užitečný a pro mnohé i nezbytný nástroj pro udržení optimální funkce baterie a spolehlivosti nastartování vašeho vozidla. Hraje zásadní roli v předcházení problémům s baterií a to především v zimě.

Díky moderním technologiím nabíječky efektivně řídí proces nabíjení a automaticky se přizpůsobí podmínkám baterie. Tím minimalizují riziko poškození z důvodu přebití a nadměrného vybíjení. Tyto inteligentní nabíječky poskytují uživatelům pohodlí, přesto platí, že pokud baterii nabíjíte, neměly by ji nechávat bez dozoru.

Obecně mohou být nabíječky autobaterií všestranné, budou-li kompatibilní s různými typy baterií používaných v osobních automobilech, motocyklech, rekreačních vozidlech, karavanech nebo v zahradní technice, například na sekačku.

Platí tedy, že investice do kvalitní nabíječky autobaterie znamená investici do spolehlivosti a bezpečnosti nejen vašeho vozidla, ale obecně domácnosti. Minimalizujete tak riziko náhlého vybití baterie a potenciálních nákladů na její výměnu. Nabíječka tedy šetří čas i peníze a zároveň máte vždy jistotu, že ráno vyrazíte na cestu!

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 02.09.2024

100%
Vše perfektní i komunikace, doporučuji.
review-person-icon
Ověřená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 24.08.2024

100%
  • + Syper
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 05.09.2024

100%
  • + Rychlost vyřízení, přijatelná cena
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku