expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Nové BMW řady 7


Začátkem dubna představila mnichovská automobilka BMW nejaktuálnější verzi své vlajkové lodi z řady 7, s označením G70. Jde už o sedmou generaci tohoto výkonného sedanu, který vždy přinesl to nejlepší, co tato značka nabízí. Pro rok 2023 slibuje nový model, silnější hnací ústrojí, zábavné nové technologie a novější luxusnější kabinu. Zajímavou novinkou je také to, že nový model se bude nejprve prodávat v elektrické verzi s označením i7. Verze se spalovacím motorem se na evropském trhu očekává na jaře v roce 2023. Cena pravděpodobně začne těsně nad 95 000 USD (přibližně 90 500 EUR).



Prémiový design

Design této nové bomby byl odhalen v upoutávce ještě před premiérou. BMW pokračuje ve svém trendu s velkou mřížkou chladiče iu tohoto modelu. Přední světla byla přemístěna do tmavého výklenku nárazníku a krystalové světlomety využívají krystaly Swarovski podsvícené 14 LED diodami jako boční označovače a denní světla. Byly přidány různé vnější prvky, které dotvářejí luxusnější a prémiovější vzhled, jaký má správná vlajková loď mít.

bmw-7-.jpg

new-bmw-7-.jpg

Nový luxusnější interiér

Interiér procházejících generací modelu 7 se výrazně nelišil od interiéru nižších řad. Většinou byly odlišné povrchové úpravy tlačítek, ale jiné rozdíly byste hledali zbytečně. Nová kabina nabízí různé barevné a materiálové možnosti, včetně dvoubarevné kombinace kůže Merino a kašmírové vlny. Samotný vnitřek kombinuje sklo, dřevo, zmiňovanou luxusní kůži a nerezavějící ocel.

Novinka předvádí v interiéru prvky ambientního osvětlení. Palubní deska, která dostala název Interaction Bar, je podsvícená po celé své šířce. Tlačítka pro snadné ovládání klimatizace se nacházejí pod zakřivenou dotykovou obrazovkou, zatímco tlačítka pro otevírání a zavírání dveří jsou na vzdálených vnějších okrajích. Ano, tušíte správně, dveře v tomto modelu se dokážou automaticky otevřít ale i zavřít (podobně jako to má Rolls Royce).

Lepší uživatelský zážitek vytvářejí režimy My Modes a osmá generace systému iDrive. My Modes slouží řidiči k přizpůsobení jízdních vlastností auta a k vytvoření atmosféry podle jeho požadavků. Změnou prošla také panoramatická skleněná střecha Sky Lounge, na které lze nastavovat LED osvětlení.

Důležitý je také zážitek cestujících na zadních sedadlech, proto se BMW rozhodlo upgradovat i zadní část interiéru. Nechybí polštářové opěrky, polohovatelná sedadla a bezdrátová nabíjecí podložka. Největší novinkou je výklopný širokoúhlý monitor BMW Theatre Screen s úhlopříčkou 31,3″ as 8K rozlišením. Vytváří pocit malé soukromé kinosály, kde si umíte ke sledování vybrat svůj oblíbený pořad a užít si jízdu. Přeměnou prošla i madla dveří, kde se nacházejí malé 5,5″ dotykové obrazovky. Na nich si mohou cestující individuálně nastavovat topení, ventilaci, vlastní klimatickou zónu, okolní osvětlení, audiosystém a pod.

Pro všechny audio nadšence si připravilo BMW 18 nebo 36 reproduktorový systém prostorového zvuku s reproduktory od Bowers & Wilkins, které jsou integrovány do opěrek hlavy a do stropu. Nová 7 má uvnitř více prostoru, protože je delší a širší než její předchůdce. Slíbeno bylo i zvětšení prostoru nad hlavou.

bmw-7.jpg

bmw.jpg

A co najdeme pod kapotou?

V Evropě zatím bude v nabídce elektrická verze i7 xDrive60, která bude poháněna dvěma elektromotory. Celkový výkon by měl tento model dosahovat 536 koní s dojezdem 590-625 km. Na vybraných trzích budou od spuštění prodeje v nabídce dva modely se spalovacím motorem a 48V mild-hybrid systémem pro snížení spotřeby paliva. Nejvyšším modelem bude 760i xDrive se 4,4 litrovým motorem V8 as výkonem 536 koní. Odhadovaný čas pro dosažení 100km rychlosti je 4,2 sekundy. Slabším modelem v nabídce bude 740i xDrive, který bude poháněn 3 litrovým šestiválcovým motorem o výkonu 375 koní. Odhadovaný čas z 0 na 100 km je 5 sekund. Obě benzinové varianty budou mít k dispozici osmistupňovou automatickou převodovku. Na evropském trhu by se měly objevit někdy na jaře 2023.

Nový model BMW 7 tak můžeme začít srovnávat se svými konkurenty, kterými jsou Audi A8, Lexus LS a Mercedes-Benz třídy S. Co říkáte na tuto novinku vy? Líbí se vám nebo u vás převládá zklamání? Za nás je to naprostá bomba!

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 13.09.2024

100%
  • + Dobrá komunikace a rychlost doručení.
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 13.09.2024

100%
Vše proběhlo naprosto v pořádku.
  • + Rychlá reakce
review-person-icon
Ověřená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 05.09.2024

100%
  • + Zboží v souladu s popisem. Rychlé dodání. Dobrá cena.
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku