expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Nové testy na řidičák jsou tady! Můžete si je vyzkoušet online. Prošli byste?


Ministerstvo vnitra Slovenské republiky mělo v plánu změnit teoretickou zkoušku v autoškole již v lednu 2023. Nakonec byly tyto připravované změny přesunuty na duben 2023. Od tohoto data se bude zkouška na řidičské oprávnění provádět v digitální formě na dopravních institutech a okresních úřadech. Jedná se tak o významný posun a renovaci již zastaralé formy testování budoucích řidičů. Ministerstvo vnitra Slovenské republiky v současnosti zpřístupnilo na svém webu možnost otestovat se z nových teoretických testů pro budoucí uchazeče. Absolvovali byste je úspěšně?



Zvýšení bezpečnosti na cestách

Od 1. dubna bude teoretická zkouška pro získání řidičského oprávnění probíhat v elektronické podobě. Otázky budou náhodně vygenerovány informačním systémem z databáze otázek (v ní je 1400 otázek), které připravilo Ministerstvo vnitra. Test se skládá ze 40 otázek, na které má uchazeč časový limit 30 minut. Každá otázka má hodnotu 1, 2, 3 nebo 4 body, přičemž celkový součet za všechny správné odpovědi bude 100 bodů. Prospějí pouze žadatelé, kteří získají nejméně 90 bodů.

Otázky systém vybírá z deseti různých okruhů, které se týkají pravidel silničního provozu, uplatňování přednosti v jízdě či rychlostních omezení. Přezkouší se také znalost dopravních značek, dopravních zařízení, schopnost vyhodnotit dopravní situace na křižovatkách či postupy v případě dopravní nehody. Odpovídat se bude iz teorie řízení vozidla, z předpisů o dokladech k vozidlu či o konstrukci a údržbě vozidla. Jde tak o komplexnější zjišťování znalostí uchazečů o řidičské oprávnění.

Jedním z hlavních cílů Ministerstva vnitra je zvýšení bezpečnosti v silničním provozu. "Skutečnost, že teoretickou část absolvují jen kvalitně připravení žadatelé o řidičské oprávnění, by se tedy měla projevit v praxi například snížením počtu dopravních nehod a jejich obětí," konstatoval dočasně pověřený ministr vnitra Roman Mikulec.

"Od nového způsobu provádění teoretické zkoušky elektronickým způsobem očekáváme v první řadě její objektivní průběh, a tedy výrazné omezení korupčního chování, jakož i důkladnější vzdělání žadatelů, což v konečném důsledku vytváří předpoklad zvyšování bezpečnosti v silničním provozu," uvedl ředitel dopravní policie Tomáš Vrábel.

Dalším benefitem má být zefektivnění činnosti zkušebních komisařů. Při digitální formě testování tak lze přezkoušet vyšší počet absolventů autoškoly, neboť úspěšnost vyhodnocuje systém automaticky.

Vědomosti si umíte otestovat už teď!

Ministerstvo vnitra zveřejnilo možnost vyzkoušet si elektronický zkušební test na jejich webové stránce. Zkušební test není jen pro uchazeče o řidičské oprávnění, ale vyzkoušet si jej mohou i ti co řidičské oprávnění již vlastní. Na test máte standardních 30 minut.

Test si umíte vyzkoušet na webové stránce https://www.minv.sk/?elektronicke-testy . Po ukončení testu se vám automaticky zobrazí vyhodnocení.

Změny v autoškolách hodnotíme pozitivně, protože i tímto krokem se zvyšuje bezpečnost na našich cestách. Zároveň se přibližujeme k moderním evropským zemím. Prošli byste novým testem? Pochlubte se nám s výsledkem v komentářích na našich sociálních sítích.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Spokojený odběratel

zakoupeno na runder.cz 22.08.2024

100%
  • + Rychlost, flexibilita, ochota
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 02.09.2024

100%
Vše perfektní i komunikace, doporučuji.
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 28.08.2024

100%
  • + Rychlé doručení
  • + Zboží dorazilo v pořádku
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku