expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Nový design a označování olejů Castrol. Co všechno se mění?


Kdo by neznal motorové oleje Castrol? Značka, která má za sebou již více než 120 letou historii, byla vždy synonymem pro inovace, pokrok, novátorství a změnu. Jinak tomu není ani teď, když dochází k zásadní změně designu jejích obalů a označování motorových olejů. Pojďte se spolu s námi podívat na to, co se změní.



Nejprve něco o značce Castrol a její historii

Společnost Castrol založil Charles Wakefield v roce 1989 v Anglii a to pod původním názvem CC Wakefield & Company. U zrodu značky však nestál jen nějaký nadšenec, právě naopak Charles pracoval ve Vacuum Oil, kde měl zkušenosti.

Zkušeností tak měl dost a to se odrazilo iv prvním portfoliu značky při jejím založení. To bylo založeno na mazivech určených pro těžké stroje a železnici.

Tak, jak se ve světě dopravy postupně začaly prosazovat automobily a letadla, tak se měnilo i zaměření společnosti. Vývoj byl nasměrován na maziva pro auta a letadla, což se ukázalo jako vizionářská is ohledem na prudký rozmach obou technologií. Kromě standardních maziv se firma začala zajímat také o tekuté oleje.

Důvodem bylo, že jejich cílem mělo být umožnit start a chod motoru i za studených podmínek, ale zároveň totéž i v případě vysokých teplot. Tak přišli na to, že ideální olej musí obsahovat rostlinný olej vyrobený z ricinových bobů.

V tomto momentě, firma založila slavné pojmenování Castrol. Jde o anglické slovo označující ricin, z něhož se vyráběl ricinový olej jako nejdůležitější přísada pro motory v automobilech a letadlech. Souběžně s tím začala firma pracovat i na jeho propagaci v leteckém průmyslu a tak vznikla dnešní značka Castrol.

Oleje Castrol jako prémiová volba pro nejnáročnější

20. století bylo obdobím mimořádných technologických změn, z nichž mnohé se dají směle označit jako převratné. Součástí těchto změn byla i značka Castrol a vůbec nejen jako nějaký pozorovatel v koutě, právě naopak, byla uprostřed nich.

Když v roce 1967 zahájila plavbu jedna z nejslavnějších zaoceánských lodí na světě, Queen Elizabeth II, jako maziva se používaly právě produkty Castrol.

V druhé polovině 20. století se firma také dostala do popředí v různých automobilových závodech rally. Na začátku 21. století se podařil značce obrovský průlom, kdy její maziva byla součástí speciální mise NASA pro vůz Curiosity Rover, který přistál na planetě Mars a zkoumal ji. Značka se tak zařadila mezi naprostou špičku.

V oblasti automobilového průmyslu zároveň její oleje a maziva neustále držely krok s nejnovějšími podmínkami a nároky. Zmenšování motorů, tlak na nízké emise a stále extrémnější teplotní podmínky však byly pro Castrol výzvou.

Dnes, i podle velikosti portfolia a úspěchu ve světě, je jasné, že úspěšnou. Inovace, pokrok, neustálá invence, hledání nových řešení a rozšiřování nabídky motorových olejů pro různé druhy motorů a pohonů nemají prakticky žádný konec. Právě v těchto dnech značka přistoupila k další pokrokové změně a designové.

castrol-novy-dizajn.png castrol-oleje.png

(zdroj foto: https://www.castrol.com/)

Nové obaly a nové označování motorových olejů

Tak, jak na začátku roku 2023 Castrol avizoval, právě v těchto dnech a týdnech dochází k zásadní změně jeho designu. Menší balení olejů s objemem 0,5 litru, 1 litr, 4 litry a 5 litrů prošla zásadní změnou tvaru a přibyly i nové malé objemy.

Změna celkového vzhledu obalů je přitom nejen věcí „image“, ale i praktičnosti. Nová balení mají efektivnější tvar pro skladování, přenášení i používání. Zároveň se kladl důraz i na ekologii, na jejich výrobu se totiž spotřebuje mnohem méně plastů než dříve. Třetí výhodou je zvýšení pevnosti samotného obalu.

Změny nastanou i v designu po grafické stránce, kde se do popředí dostane výraznější logo Castrol. Intenzivnější bude i používání červené, zelené a bílé barvy.

Nové budou také označení konkrétních produktů, kvůli usnadnění orientace a správě portfolia. Samotné složení se přitom nemění, nové označení by jen mělo lépe zohlednit parametry a vlastnosti. Olej MAGNATEC STOP-START bude převeden na Castrol MAGNATEC a Castrol MAGNATEC Diesel na Castrol MAGNATEC.

Castrol MAGNATEC Diesel bude převeden na Castrol MAGNATEC, Castrol EDGE Supercar zase bude převeden na Castrol EDGE a Castrol GTX Ultraclean na Castrol GTX. Odstraněny byly MAGNATEC Diesel 10W-40 B4 a MAGNATEC STOP-START 0W-20 GF.

Castrol není jen motorový olej, ale mnohem víc!

Motorové oleje pro auta jsou pro značku Castrol typické, ale portfolio je mnohem širší a mimořádně komplexní. Kromě olejů, maziv a kapalin pro osobní auta nabízí značka produkty samozřejmě také pro motocykly a užitková motorová vozidla.

Kromě motorových olejů různé viskozity má v nabídce také převodové oleje , včetně olejů do automatických převodovek, nápravové kapaliny a také brzdové kapaliny

Součástí nabídky jsou i chladivá a speciální nemrznoucí kapalina. Aby všechny pohyblivé díly vozidla pracovaly správně, nabízí značka i mazací tuky. V portfoliu jsou syntetické mazací tuky i běžné ložiskové mazací tuky , stejně tak speciální mazací tuky určené pro vysoké teploty. Chcete-li špičkovou kvalitu, Castrol má mnoho řešení.

Samozřejmě základem nabídky jsou motorové oleje. Kromě plně syntetických olejů vyrábí značka i částečně syntetické oleje. Díky moderním postupům našla rovnováhu mezi hospodárností a výkonem, což spojila se špičkovou technologií výroby.

Výsledkem je, že dnes je Castrol pojmem ai taková událost, jako změna designu či přidání nových velikostí balení nebo jejich tvaru, vyvolá ve světě motorismu mimořádný ohlas. Třeba říci, že tak jako v minulosti, i nyní je tato změna ku prospěchu veřejnosti a motoristů. O to víc, pokud obsah uvnitř splňuje všechny vaše představy!

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Spokojený odběratel

zakoupeno na runder.cz 08.09.2024

100%
  • + Rychlá doprava
  • + Produkt souhlasí
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 02.09.2024

100%
Co chceš dostaneš
review-person-icon
Ověřená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 28.08.2024

100%
  • + Rychlé doručení
  • + Zboží dorazilo v pořádku
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku