expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Osram vyrobil první legální H4 a H7 LED žárovky!


Instalace LED žárovek do aut slovenských řidičů byla do června 2023 nelegální. Přestože taková žárovka splňovala všechny požadované parametry, porušovala se tím podmínka, že na světlech nelze nic měnit. U našich sousedů v České republice je tato změna po určitou dobu dovolena pro značky žárovek Philips a Osram. Po zdlouhavém procesu změny legislativy na Ministerstvu dopravy Slovenské republiky dochází k významným změnám, které povolují instalaci LED žárovek do aut slovenských řidičů!



OSRAM NIGHT BREAKER H4/H7 LED

osram-night-breaker-h4h7-led.jpg

Pro české majitele mnoha typů aut to znamená, že si mohou legálně namontovat do světlometů náhradní LED světelné zdroje namísto technologicky starších halogenových žárovek. Právě proto značka OSRAM přichází se žárovkami NIGHT BREAKER H4 a NIGHT BREAKER H7 LED , které jsou způsobilé pro bezpečný a spolehlivý provoz.

Legálně až na 250 typů osobních aut

Nové LED žárovky lze instalovat do potkávacích nebo dálkových světel vozidel, která jsou uvedena v příloze osvědčení o vnitrostátním typovém schválení komponenty Ministerstva dopravy ČR (osvědčení č. K-01863-00 pro H4 a č. K-01864-00 pro H7).

V současnosti v seznamu můžete najít až 250 modelů osobních aut značek, u kterých je tato výměna dovolena. Najdete tam značky osobních vozů Austin, Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jeep, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Rover, Seat , Škoda, Suzuki, Toyota, Volkswagen, užitkových vozů značek Citroen, Fiat, Ford, MAN, Mercedes Benz, Peugeot a Volkswagen, jakož i obytné vozy Hymer a LMC. Seznam vozidel se bude postupně rozšiřovat.

Aktuální seznam schválených vozidel, návod, požadované montážní příslušenství a podrobné podmínky pro legální montáž můžete najít na webové stránce držitele osvědčení pro povolené LED žárovky: www.osram.sk/led-legalne

A co řidiči starších vozů?

Řidiči starších vozidel mohou svá vozidla vybavit nejnovější LED technologií bez nutnosti zápisu do technického osvědčení. Získají tím lepší viditelnost, zvýšenou bezpečnost, nižší spotřebu paliva a finanční úsporu oproti halogenovým žárovkám. LED žárovky se studeným bílým světlem zároveň osvětlují vozovku až o 230% jasněji s výrazně vyšším kontrastem a větším dosvitem oproti halogenové technologii.

LED technologie snižuje riziko nehod, které jsou způsobeny nedostatečným osvětlením vozidla. OSRAM NIGHT BREAKER H4 a H7 jsou zároveň odolnější vůči vibracím a mají až 5krát delší životnost. Kromě toho je dalším příjemným benefitem vzhled auta na vyšší úrovni.

4 nebo až 5letá záruka!

Po výměně je třeba vylepit přiložený výrobní štítek a štítek s číslom schválení typu komponentu na snadno dostupném místě (lepí se na kabel LED žárovky). Po instalaci LED žárovek je třeba nechat světlomety odborně zkontrolovat a nastavit, aby nedocházelo k oslňování protijedoucích vozidel (žárovky musí splňovat příslušné technické požadavky na montáž osvětlení a odrazových skel).

Pokud si na montáž LED žárovek troufáte svépomocí počítejte se standardní 4letou zárukou. V případě instalace v odborném servisu získáváte na žárovky NIGHT BREAKER až 5letou záruku.

Pro některá vozidla je pro legální instalaci zapotřebí speciální montážní příslušenství (kryt, adaptér, Canbus). Jednotlivé montážní kombinace jsou uvedeny v seznamu schválených vozidel na webové stránce držitele osvědčení. Náhrada nebo kombinace s neoriginálním příslušenstvím nebo LED žárovkami jiných výrobců není povolena.

Další informace o nových LED žárovkách naleznete na webové stránce: www.osram.sk/led-legalne . Pokud uvažujete nad výměnou svých starších halogenových žárovek, navštivte náš e-shop!

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 13.09.2024

100%
  • + Dobrá komunikace a rychlost doručení.
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 14.09.2024

80%
  • + Cena
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 20.08.2024

100%
Vše OK
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku