expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Peugeot 408 je konečně tady!


Začátkem června jsme vám přinesli článek o odhalení nového modelu francouzské značky Peugeot. Na eventu jsme se dozvěděli velmi málo informací, protože značka ukázala jen část přední masky s logem as číselným označením 408. Ještě před samotným oficiálním představím došlo k úniku fotografií z testovací jízdy, které naznačovaly, že se máme na co těšit. Dnes jsme se konečně dočkali velkolepé premiéry modelu 408, který přináší něco inovačního a výjimečného. Podle Francouzů je prvním svého druhu v historii značky, ale také na trhu jako takovém. Pojďme se spolu podívat na novou 408čku.



Design z více segmentů

Model 408 vyplňuje místo mezi aktuálními auty s označením 308, 3008 a 5008. Svým designovým provedením nereprezentuje konzervativní typ SUV ani crossoveru, jak se před oficiální premiérou očekávalo. Je to zajímavý a inovativní fastback, se kterým si inženýři značky Peugeot dokonale vyhráli a přidali to nejlepší ze segmentu sedanů, SUV a crossoverů. K tomu všemu byla využita známá platforma Peugeotu 308 pod označením EMP2 (Efficient Modular Platform), která v případě modelu 408 nabyla větších rozměrů.

peugeot-408-zad.jpg

Peugeot 408 ma délku 4,69 metrů, šířku bez zpětných zrcátek 1,85 metrů a výšku pouze 1,48 metru (i když to tak podle fotografií nevypadá). Rozvor os náprav měří přesně 2 787 milimetrů, což zajistí pohodlí pro pasažéry na zadních sedadlech. Přední část tvoří dlouhá kapota s vyvýšenými blatníky, které dominuje maska ​​chladiče v barvě karoserie (vyšší výbava GT). Po stranách se nacházejí diodové „tesáky“, ultratenká světla Matrix LED (zajímavé řešení pro efektivní osvětlování vozovky) a nové logo, které ukrývá radar adaptivního tempomatu.

Boční strany lemují masivní prahy s ostrými liniemi a oblouky blatníků. Na samotné zádi můžeme vidět pro modely značky Peugeot typická drápková světla. Výfuky jsou schovány pod vložkou zadního nárazníku, protože se počítá is elektrickou verzí. Zadní část střechy byla vytvarována tak, aby zaručovala velmi dobrý aerodynamický koeficient. K tomu by měly dopomáhat i dvě kočičí uši ve střešním spoileru.

Novinka bude mít k dispozici kola s velikostí od 17 až do 20 palců. Peugeot 408 si umíte pořídit i ve dvou nových exkluzivních barvách, kterými jsou modrá Obsession Blue (na fotografiích) a šedá Titanium Grey. Kromě těchto nových barev je možné vybrat si i ze starších odstínů jako šedá Artense Grey, černá Perla Nera, bílá Pearl White a červená Elixir Red.

Interiér z 308-čky

Vnitřní kabinu převzal Peugeot od dříve představeného modelu 308. Součástí je známý malý oboustranně zkosený volant, za kterým je umístěn 3D přístrojový panel. Na palubní desce můžeme vidět 10tipalcový dotykový displej infotainmentu iConnect Advanced, který je situován níže (možnost dotykově nastavit zkratky pro klimatizaci, oblíbené kontakty či aplikace). O konektivitu se postarají bezdrátové platformy Android Auto a Apple Car Play.

peugeot-408-interier.jpg

Jízdu v autě zpříjemňují masážní a vyhřívaná sedadla (vybavená 8-polštářovou zduchovou masáží a 5 programy), dvouzónová klimatizace, indukční nabíječka chytrého telefonu či výkonný audio systém s 10 reproduktory. Peugeot 408 je vybaven 30 různými asistenčními systémy, které pracují na základě údajů z devíti kamer a šesti radarů. Samozřejmostí ve výbavě je adaptivní tempomat s funkcí Stop and Go, udržování vozidla v jízdním pruhu, varování před kolizí, parkovací asistent, monitoring jízdních pruhů a mnoho dalších pozoruhodných funkcí. Zajímavou novinkou je systém nočního vidění Night Vision a pro lepší tepelnou a zvukovou izolaci laminovaná boční okna o tloušťce 3,96 milimetrů.

Co najdeme pod kapotou?

Nový model 408 bude bez naftového motoru i přesto, že všechny modely značky Peugeot mají k dispozici i tuto alternativu. V nabídce bude benzínový tříválec 1,2 PureTech s výkonem 96 kW (130 koní). Vozidlo bude splňovat nejpřísnější emisní předpisy normy Euro 6.4. Poháněno bude 8-stupňovou automatickou převodovkou.

Jak je dnes trendem v automobilovém průmyslu v nabídce bude i plug-in hybrid se čtyřválcem 1,6 PureTech. Ve slabší verzi bude s výkonem 110 kW (150 koní) a ve silnější s výkonem 132 kW (180 koní). Součástí obou verzí bude také elektromotor s výkonem 81 kW (110 koní), který dokáže zvýšit systémový výkon na 134 kw (182 koní) a 167 kW (227 koní). Obě alternativy budou také poháněny 8-stupňovou automatickou převodovkou. Baterie dokáže vydržet 40 kilometrů jízdy a nabije se za 1 hodinu a 55 minut. Peugeot od roku 2024 plánuje představit plně elektrickou verzi modelu 408.

Novinka se bude vyrábět ve francouzském závodě v Mulhouse, později v čínském Čheng-tu. Na našem trhu můžeme automobil očekávat od začátku roku 2023 a proto je ještě příliš brzy na konkrétní cenové relace. Peugeot si slibuje od 408 velké úspěch, protože jak tvrdí klasické SUV začínají být pro lidi nudné. A co říkáte vy na tento inovativní a docela neobyčejný model? My si myslíme, že je příjemným a zajímavým oživením!

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 12.09.2024

100%
Dobré ceny, rychlost dodání. Vše na 1*.
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 28.08.2024

100%
  • + Rychlé doručení
  • + Zboží dorazilo v pořádku
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 02.09.2024

100%
Co chceš dostaneš
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku