expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Peugeot značka: vznik, historie, modely a aktuální nabídka


Značka Peugeot má kořeny již v 19. století a od svých skromných počátků jako výrobce ocelových nástrojů se dnes vyvinula v jednu z nejuznávanějších značek na automobilovém trhu. Přechod od parních vozů k inovacím poháněným benzínem položil základ pro století plné ikonických modelů, tedy přesně to, co je Peugeot.



Značka Peugeot, jak vznikla a její stručná historie

Společnost Peugeot je jedno z nejstarších a nejuznávanějších jmen v automobilovém průmyslu. Kořeny má ve Francii, kde byla založena v roce 1810 jako rodinný podnik zaměřený na výrobu ocelových pružin, pil a různých nástrojů.

Postupně se tento podnik rozšiřoval a zvýšil své výrobní aktivity, což vedlo k experimentování s výrobou kol na konci 19. století a později ik prvnímu kroku do světa automobilů. První automobilový vůz pod značkou Peugeot, párou poháněný tříkolový vůz, byl představen v roce 1889. To byl ale jen začátek.

Hned poté firma začala s výrobou benzinových automobilů, přičemž její modely se rychle staly známé díky své kvalitě a vysoké spolehlivosti. Peugeot se stal pionýrem v mnoha oblastech, včetně zavedení gumových pneumatik.

Firma představila mnoho ikonických modelů, které si získaly oblibu po celém světě a staly se synonymem pro francouzskou eleganci a inovativní inženýrství.

V dnešní době společnost Peugeot pokračuje v tradici inovací s vysokým důrazem na ekologickou udržitelnost. To se odráží v její nejnovější nabídce elektrických a hybridních vozů, přičemž značka se neustále snaží kombinovat výkonnost s efektivitou a design s vysoce kvalitní funkčností pro potřeby náročných řidičů.

Historické a průlomové modely? Zejména 203, 404 i 206

Peugeot je značka s bohatou historií v automobilovém průmyslu a může se pochlubit celou řadou modelů, které nejen zaznamenaly obrovský úspěch v prodejích, ale změnily i pravidla hry a definovaly pojem inovací. Mezi tyto historické a průlomové modely patří Peugeot 203, 404 a 206, každý s vlastním příběhem v pozadí.

Peugeot 203, uveden na trh v roce 1948, byl prvním modelem, který byl spuštěn po druhé světové válce. S elegantním designem, spolehlivostí a funkcemi si model rychle získal popularitu a pomohl znovu stabilizovat postavení Peugeotu na trhu.

Peugeot 404 debutoval o 12 let později a představoval další krok vpřed. Byl navržen s výraznými liniemi ve spolupráci s italským designérským studiem.

Tento model zaujal nejen svým vzhledem, ale také vysokou úrovní výkonu, spolehlivosti a pohodlí. Jeho úspěch byl podtržen mnoha rekordy v prodeji, známý byl také významným úspěchem v různých mezinárodních rallye soutěžích.

Model Peugeot 206 , představený koncem 90. let, byl revolucí v segmentu malých automobilů. S moderním designem se stal jedním z nejprodávanějších modelů značky Peugeot a získal si srdce mladších generací po celém světě. Tyto modely přispěly k legendě značky Peugeot a dnešek je plynulým pokračováním jejich inovací.

Dnešní TOP? Městské 208, SUV 3008, luxusní 508 i Partner

V současné nabídce Peugeotu jsou vozy, které odrážejí široký záběr potřeb a moderních řidičů, přičemž každý model přináší svoji unikátní kombinaci stylu a funkčnosti. Mezi top modely patří městské auto 208, SUV vozidlo 3008 , luxusní vlajková loď 508 a praktický Partner, které společně demonstrují rozmanitost.

Model 208 je dokonalým příkladem moderního městského vozu, který spojuje kompaktní rozměry s pokročilou technologií. S možností výběru mezi spalovacím a elektrickým pohonem nabízí flexibilitu a ekologičtější formu mobility.

SUV 3008 stojí v popředí segmentu SUV vozů díky svému výraznému designu a výjimečné úrovni komfortu. Jeho interiér je vybaven nejnovějším infotainment systémem a digitálním přístrojovým panelem a poskytuje cestujícím výjimečný pocit luxusu. Ten povyšuje ještě o level výše model 508 , který představuje vrchol nabídky.

Tento model nabízí širokou paletu pohonů, včetně hybridních verzí, čímž zajišťuje ekologickou efektivitu spolu, ale s dynamickým zážitkem z celé jízdy.

Peugeot Partner poskytuje vynikající praktičnost a flexibilitu pro profesionály i rodiny. Jako víceúčelový vůz nabízí obrovský nákladový prostor a vysokou úroveň přizpůsobivosti a komfortu, což z něj činí ideální vůz pro širokou škálu použití.

Závěrečné srovnání výhody a nevýhod aut Peugeot

Auta Peugeot si díky své historii a inovačním přístupům vybudovala nezaměnitelné jméno na trhu. Jsou známé svým stylovým designem, který odráží francouzskou eleganci, technologiemi a nadprůměrnou kvalitou. Tyto charakteristiky přinášejí řidičům mnohé výhody, ale jako každá značka, i Peugeot má některé své nevýhody.

Mezi ty nejvíce zmiňované patří vyšší náklady na servis a rychlý pokles hodnoty některých modelů, což může být problémem po následném prodeji.

Zároveň však značka přináší mnoho výhod, včetně stylového francouzského designu, který zdůrazňuje estetiku a komfort, jakož i širokou paletu zajímavých modelů uspokojující různé potřeby dnešních řidičů od městských vozů přes SUV až po luxusní modely.

Peugeot také klade velký důraz na bezpečnostní prvky a technologie, což zajišťuje vysokou úroveň ochrany pro řidiče a cestující. V mnoha oblastech nabízí mnohem lepší výbavu, zvláště pokud jde o různé asistenční systémy a inovativní vylepšení, takže každý si může najít auto, které vyhovuje jeho potřebám a životnímu stylu.

Auta této značky mají vyvážený mix designu, pohodlí a bezpečnosti, který oslovuje široké spektrum zákazníků. Dnes se zaměřují především na ty řidiče, kteří si potrpí na moderní design zevnitř i navenek ve spojení s inovativními technologiemi.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku