expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Podle čeho vybrat správný olej do svého auta?


Na trhu s motorovými oleji je výběr opravdu široký. Jak si ovšem vybrat správný motorový olej do auta tak, aby splňoval všechny předpoklady a přitom nepoškodil motor? Vybrat si není vždy jednoduché, a proto jsme se vám to rozhodli usnadnit. V tomto článku naleznete odpovědi na nejčastější dotazy při výběru motorového oleje do svého auta.



Jaký druh oleje vybrat?

Pokud nemáte ani tušení, jaký druh motorového oleje zvolit do vašeho auta, podívejte se do návodu k použití od vozidla. Tam by měly být zaznačeny přesné specifikace oleje přímo od výrobce. Ve většině případů jsou tam uvedeny ty nejzákladnější vlastnosti a parametry jako je viskozita, ACEA a API specifikace, firemní normy a pod. Pokud si neumíte poradit sami, správný druh oleje do vašeho auta vám řeknou i v autoservisu. Tam díky konfigurátorům umí zjistit, jaký druh motorového oleje je nejvhodnější pro váš model vozu.

Nebo máme pro vás lepší řešení. Obraťte se na nás a my vám velmi rádi poradíme a vyjmeme olej na míru!

Jaké množství oleje koupit?

Opět doporučujeme podívat návod k použití od vozidla, kde by kromě bližších specifikací mělo být uvedeno také množství oleje, které je třeba nalít do motoru. Pokud tam máte například uvedených 4,5 litru, tak koupíte rovnou 5 litrové balení. Do motoru nalijete 4,5 litru a 0,5 litru vám zůstane pro postupné dolévání oleje.

Jakou značku motorového oleje zvolit?

Výrobci již často při vývoji samotného automobilu spolupracují se společnostmi na výrobu motorových olejů. Proto se zvykne jistá značka oleje spojovat s konkrétní automobilkou. Jako příklad můžeme uvést značku oleje ELF pro vozidla značky Renault. Této konkrétní doporučené značky se ovšem nemusíte striktně držet a můžete použít olej i od jiného výrobce. Je však důležité, aby splňoval všechny parametry dané výrobcem vozidla.

Jaké parametry dívat na oleji?

Na balení motorového oleje sledujte zejména viskozitu, API normu, ACEA normu a firemní normy. Co tyto údaje znamenají si můžete přečíst v našem příštím článku.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 28.08.2024

100%
  • + Rychlé vyřízení
  • + Komunikace
  • + Cena
  • - Nenašel jsem žádnou
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 27.08.2024

80%
  • + ceny
  • + třídění podle typu auta
  • - dětinský způsob komunikace bez obsahu
  • - dát papírový kabinový filtr bez zabezpečení do společné krabice s 5l kanystrem s olejem a vodou do ostřikovačů je fakt nesmysl, filtr dorazil pomačkaný, ale šel po vyrovnání použít.
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 08.09.2024

100%
  • + Rychlá doprava
  • + Produkt souhlasí
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku