expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Policejní auta v novém hávu


Policie České republiky již několik let využívá vozového parku ve specifickém bílo – zeleném provedení. Barvy jsou doplněny označením POLICIE, znakem policejního sboru a sloganem: „Pomáhat a chránit“. V nejbližší době tomu může být úplně jinak! Vody slovenského internetu rozvířil příspěvek oficiálního profilu Policie Slovenské republiky, přidaný 8. června v ranních hodinách, na sociální síti Facebook. Ve zmiňovaném příspěvku byla představena tři nová provedení. O tom, které je to nejvhodnější pro ochranné složky našeho státu, mohou hlasovat i občané České republiky na dané sociální síti.



Nový design policejních aut

Policejní sbor se v rámci připravované reformy a modernizace rozhodl změnit i design policejních aut. Ty budou mít nově modro-žlutý design. Na výběr jsou tři nové atraktivní variace tohoto barevného provedení. Možnost rozhodnout o novém designu může i široká veřejnost a to prostřednictvím jednotlivých smajlíků na oblíbené sociální síti.

Policie se k tomuto rozhodnutí na svých stránkách vyjádřila následovně: „Občané Slovenské republiky si zaslouží moderní Policejní sbor, na který se budou moci spolehnout v kterémkoli okamžiku svého života. Příslušníci Policejního sboru zase na vedení, které jim vytvoří podmínky pro profesionální výkon hodný 21. století.“ Tímto způsobem se ke změně vyjádřil i prezident Policejního sboru Slovenské republiky Štefan Hamran.

Proč modrá a žlutá?

V první řadě je třeba podotknout, že modrá barva specifikuje většinu policejních sborů napříč Evropou. Je všeobecně známo, že tímto barevným provedením se vyznačují policejní sbory v Německu, Velké Británii či u našeho nejbližšího souseda v České republice. K výběru kombinaci barev se vyjádřila mluvčí Policejního sboru Slovenské republiky: „Odborníci vybrali žlutou barvu, protože má speciální fyzikální vlastnosti, je tam mimořádně vysoká viditelnost i za snížených světelných podmínek. Modrá barva je také na vlajce Slovenské republiky či Evropské unie. Modrá barva je považována celosvětově za barvu policie.“

Poté, co byly představeny nové designy, se na sociální síti rozmohla bouřlivá diskuse o tom, zda se nejedná o propagaci cizího státu a podobné nesmysly. Prostřednictvím faktů si s tím dovolíme nesouhlasit. Kromě toho se však objevily i zcela legitimní otázky, jako například zda tento redesign bílo zelených aut, nejsou zbytečně utraceny peníze. Zelený pás na bílém podkladě využívá Policejní sbor například i na policejních budovách a proto by bylo třeba redesignovat i ty, což v konečném důsledku může být finančně nákladné.

Co se současnými auty

Nová vozidla, která si policie obstará, už budou v novém designu. Starší auta zůstanou ve známém bílo – zeleném provedení, protože jejich přelepení by bylo finančně náročné. Zároveň bylo avizováno, že v blízké době bude v policejním vozovém parku třeba vyřadit až dvě třetiny aut. Bližší čísla zatím nebyla specifikována, protože konečný počet závisí na získaných finančních prostředcích. Na část nového vozového parku plánuje Policejní sbor Slovenské republiky využít finance z plánu obnovy a odolnosti z Evropské unie.

Podle prezidenta Štěpána Hamrana plánuje policie zvýšit i důvěryhodnost v její členy, v rámci reformy a modernizace. Kromě toho bylo avizováno i zatraktivnění práce policisty. Na plánu jsou lepší platové náležitosti, nové uniformy a zmiňovaný moderní vozový park. Kdo má o tuto pracovní pozici zájem, má se na co těšit.

V případě, že se chcete zapojit do hlasování o novém vzhledu policejních aut, můžete tak učinit jen do neděle 12. června. My jsme tak již učinili a dali hlas verzi, která podle nás bude nejlépe reprezentovat Policejní sbor Slovenska. Zahlasovat můžete i vy na přiloženém linku: https://www.facebook.com/policieslovakia/posts/pfbid035aZFpjTt92Gf4vx7p5WQ4nJauTMawiwWNbRF5KiVcmKenXr91LMdQxcdbP2GiYC4l

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 08.09.2024

100%
  • + Rychlost doručení
  • + Ceny
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 09.09.2024

100%
  • + Profesionální přístup
  • + Rychlé jednání
review-person-icon
Ověřená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 22.08.2024

100%
  • + Rychlost, flexibilita, ochota
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku