expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Potvrzeny čtyři novinky Škody pro rok 2023!


Škoda sice plánuje velkou elektrickou budoucnost, ale i přesto, potvrdila pro rok 2023 až čtyři modely se spalovacími motory. Momentálně právě ty patří k těm nejprodávanějším a můžeme říci, že živí tuto automobilovou značku. I přes různé problémy v posledním období, které jsou pro automobilový průmysl jako obehraná deska, plánuje Škoda do nové generace automobilů investici 5,6 miliardy eur, což je o 80 % více než před rokem. V roce 2023 se tak můžeme těšit na nové generace modelů Superb a Kodiaq a na facelifty modelů Kamiq a Scala! Pojďme se spolu na ně podívat!



Tisková zpráva za rok 2022

Škoda mě podle výroční tiskové zprávy za sebou méně úspěšný rok 2022, který však neskončil katastrofálně. Globální dodávky vozidel klesly o 16,7% ve srovnání s rokem 2021. Za rok 2022 se značce podařilo prodat 731 300 aut, zatímco v roce 2021 jich bylo 878 200. Vliv na to měla čipová 37,4%) a odchod značky z Ruska (

-79%). Nejprodávanějšími modely Škody za rok 2022 byly Octavia (141 100 kusů), Kamiq (96 300 kusů) a Kodiaq (94 500 kusů).

Škodě se však podařilo podle tiskové zprávy výrazně růst v Indii, kde má v nabídce SUV Kushaq a sedan Slavia. Mluvíme o téměř dvojnásobném nárůstu (o 127,7%). Číselně se podařilo v roce 2021 v Indii prodat 22 800 vozů a v roce 2022 až 51 900! Z elektromobilů se konečně české značce podařilo růst modelu Enyaq IV, a to o 20%, čímž v prodejích porazil Scalu.

Momentálně je velmi náročné zhodnotit, zda rok 2023 bude pro Škodu lepší. Přesto generální ředitel Klaus Zellmer věří v pozitivnější výsledky: „Naše společnost stojí na velmi pevných základech, abychom v roce 2023 úspěšně pokračovali v pokroku.“

Plány pro rok 2023

Škoda, jak jsme již výše zmínili, při výroční tiskové zprávě oficiálně potvrdila novou generaci vlajkové lodi Superb a modelu Kodiaq. Ty jsou na trhu již od roku 2015 (Superb) a 2016 (Kodiaq). Jak už to bývá 8 let je průměrný životní cyklus generace. Právě proto je očekávaným krokem, že se dočkáme kompletně nových generací. Kromě toho se však v roce 2023 dočkáme i faceliftů modelů Kamiq a Scala, což bylo také oficiálně potvrzeno.

„V letošním roce nás čekají slibné novinky: nová generace modelů Kodiaq a Superb a stejně tak facelifty modelů Kamiq a Scala. Navíc je v plném proudu naše e-ofenziva. Už v roce 2026 na trh uvedeme tři nové plně elektrické modely a další budou následovat,“ uvádí v tiskové zprávě Martin Jahn, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast Prodej a marketing.

Nový Superb

novy-superb.jpg

Nový Superb, kterého se pravděpodobně dočkáme v průběhu letošního roku, můžeme očekávat v provedeních liftback a kombi. Postaven bude na modernizované platformě MQB. Jelikož se jedná o poslední generaci, která bude později nahrazena elektrickými modely, očekává se obvyklá evoluce v podobě vzhledu, techniky a infotainmentu.

S novým Superbem přijde i nový Volkswagen Passat, který bude výlučně v provedení kombi (sedan byl vyřazen z nabídky loňského roku). Oba modely budou vyráběny v továrně v Praze. Zároveň by měl Superb trochu narůst, aby ho bylo snazší odlišit od Octavie.

Druhá generace Kodiaqu

druha-generacia-kodiaqu.png

Aktuální generace Škody Kodiaq se prodává již od roku 2016. Podle výroční zprávy měl Kodiaq za loňský rok pokles o 4,2%. Nová generace by měla být naprostou novinkou. Očekává se nový svěžejší design s výraznějšími hranami karoserie a světlomety. Škoda ale zatím víc neprozradila.

Spolu s novým Kodiaqem se zároveň očekává i příchod nové generace Volkswagenu Tiguan, který je v současné podobě na trhu stejně dlouho jako Kodiaq. Oba modely už byly dokonce zachyceny automobilovými paparazzi během testů. Schovávali se však pod maskovacími polepy. Platforma MQB se očekává iv případě těchto modelů.

Mimo jiné se Martin Jahn vyjádřil, že v roce 2026 můžeme čekat od Škoda Auto tři nové elektromobily. O tom ale až příště! Tak co těšíte se na novinky od známé mladoboleslavské automobilky? Dejte nám o tom vědět!

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 30.08.2024

100%
  • + Rychlé vyřízení
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 08.09.2024

100%
  • + Rychlá doprava
  • + Produkt souhlasí
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 23.08.2024

100%
  • + Skvělé ceny
  • + Rychlé doručení
  • + Vynikající kvalita zboží
  • + Perfektní balení
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku