expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Rolls – Royce se loučí s ikonickým motorem V12.


Rolls – Royce je ve světě auto-moto známou tradiční automobilovou značkou, která nabízí zákazníkům jen to nejluxusnější, co si lze na trhu s novými vozidly pořídit. V jejích automobilech můžeme vidět spojení luxusu, klasických prvků, pompéznosti a vysokého postavení. Jako jedna z mála automobilek ukrývá pod kapotu benzinový dvanáctiválcový motor, se kterým se britská značka rozhodla symbolicky rozloučit. Důvodem je trendová elektrifikace, snižování emisí a tlak na udržitelnější život. Představujeme vám poslední kupé s perlou pod kapotou s názvem Rolls - Royce Black Badge Wraith Black Arrow.



Rolls – Royce Black Badge Wraith Black Arrow

Rolls – Royce Wraith byl na trh uveden v roce 2013 jako nástupce modelu Phantom Coupé. Cílem bylo přilákat mladší zákazníky prostřednictvím vyššího výkonu. Inženýři v anglickém Goodwoodu se po deseti letech rozhodli uzavřít jednu velkou éru ikonického motoru V12 a Wraith kolekce modelem Rolls – Royce Black Badge a Wraith Black Arrow, kterého se vyrobí symbolicky jen 12 kusů. Značka se rozhodla odstartovat elektrickou éru představením jeho předchůdce s označením Spectre.

„Wraith je jedním z nejvýznamnějších a nejvlivnějších aut, jaké jsme kdy v Goodwoodu vyrobili. Jeho mimořádná síla, výkon a přítomnost otevřely značku Rolls-Royce zcela nové skupině klientů. Vytvořila si své vlastní následovníky v rámci současné kultury a poté je dále rozšířila ve svém alternativním provedení Black Badge,“ uvedl Torsten Müller-Ötvös, generální ředitel společnosti Rolls-Royce Motor Cars.

Přechodová barva laku a kontrastní prvky

rolls--royce-black-badge-wraith-black-arrow-1.jpg

Poznávacím znakem novinky je především lak, který britská značka označuje jako Gradient Paint (testování a docílení ideálního efektu trvalo přibližně 18 měsíců). Jde o plynulý přechod mezi dvěma odstíny, Celebration Silver a Black Diamond, které se uprostřed karoserie vozu plynule prolínají. Efektu bylo dosaženo nanesením vrstvy laku Crystal, který byl naplněn částečkami skla, na barvu Black Diamond. Vše je nakonec překryto vysokolesklým lakem, jehož leštění pro dosažení povrchu jako ze skla trvá více než 12 hodin.

Kontrast k laku Gradient Paint dotvářejí prvky ve žlutém odstínu Bright, které odkazují na vůz Thunderbolt (Georg Eyston 16. září 1938 na vozidle Thunderbolt ustanovil světový rychlostní rekord na souši s hodnotou 575,335 km/h). Ve žlutém provedení můžeme vidět lišty nárazníků, ozdobné linky na kolech, rozpěry ve tvaru písmene V, které jsou poprvé umístěny za přední maskou před motorem. Žlutá Bright byla použita i na podstavec pro sošku Spirit of Ecstasy, kde je vygravírován název limitované edice.

rolls--royce-black-badge-wraith-black-arrow-2.jpg

Kontrastní interiér ladí s exteriérem

Temný interiér byl také oživen kontrastními žlutými detaily, aby elegantně ladil s exteriérovým designem. Uvnitř tak můžete vidět žlutá čalouněná přední sedadla, žluté výplně dveří či čelo palubní desky a volantu.

Dveře jsou obloženy nelakovaným černým dřevem Black Wood s otevřenými póry (bylo použito 320 dílků upravených laserem). Povrch dřeva napodobuje nepravidelný a popraskaný povrch solných plání Bonneville, kde Eyston dosáhl světového rychlostního rekordu.

V interiéru novinky poprvé použily nový typ materiálu čalounění, který byl vyvinut speciálně pro tuto kolekci. Loketní opěrky, boky sedadel, středový tunel, lišty a kapsy na dveřích i spodní část palubní desky mají povrch z kůže Club Leather. Její vyšší lesk a hlubší odstín černé barvy vytváří jemný kontrast k matné přírodní kůži, která je typická pro automobily Rolls – Royce. Přirozené nedokonalosti kůže byly zvýrazněny, aby interiér získal více viditelných „čar života“.

Sedadla mají hlavové opěrky s vyšitým motivem šipky, který je zarovnán se vzorem na volantu když je ve středové pozici. Jde o odkaz na černé čáry, kterými se Eyston řídil na bílém povrchu solné plánu, aby snáze udržoval přímý směr.

Novinka přichází s vlastním rekordem, který se odvolává na rekordní vůz Thunderbolt. V interiéru se nachází světélkující strop Starlight Headliner, který je složen z rekordních 2117 „hvězdiček“. Vyšší počet nebyl zatím instalován v žádném jiném vozidle. Všechny byly umístěny na stropě ruční prací a spolu vytvářejí obraz Mléčné cesty. Postavení „hvězdiček“ odpovídá skutečnému postavení hvězd na obloze nad solnou plání ve státě Utah přesně 16. září 1938. Tedy v den úspěšného Eystonova pokusu o rekord.

rolls--royce-black-badge-wraith-black-arrow-3.jpg

Poslední spalovací motor pod kapotou

Britská značka avizovala, že jde o rozlučkový model s ikonickým motorem V12. Pod kapotou se nachází 6,6-litrový V12, který je doplněn o dvojici turbodmychadel. Black Arrow disponuje výkonem 465 kW (632 koní). Na motor přidal Rolls – Royce exkluzivní plaketu, která je oslavou toho, že jde o poslední kupé s V12. Plaketa je vyrobena z jednolitého kusu leštěného kovu a obsahuje vyrytý monogram V12 v jasné žluté barvě. Monogram je doplněn o černý nápis Final Coupe Collection.

A nakonec to co zajímá většinu smrtelníků je zrychlení, maximální rychlost a cena tohoto mistrovského díla. Novinka dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhých 4,4 sekundy. Maximální rychlost je limitována na hranici 250 km/h. Jelikož jde o limitovaných 12 kusů, které už mají své budoucí majitele, britská značka cenu nesdělila.

Co říkáte vy na labutí píseň britské značky Rolls - Royce? Dejte nám vědět vaše pocity a názory v komentářích na sociálních sítích.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 17.09.2024

100%
Kvalita, cena a rychlé doručení.jsem velmi spokojená
  • + Skvělé výrobky a okamžité dodání
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 28.08.2024

100%
  • + Rychlé vyřízení
  • + Komunikace
  • + Cena
  • - Nenašel jsem žádnou
review-person-icon
Spokojená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 22.08.2024

100%
  • + Rychlost, flexibilita, ochota
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku