expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Shell a jeho spolupráce s Ferrari


Technické partnerství Shell a Ferrari má své kořeny v závodním týmu Scuderia Ferrari ve třicátých letech dvacátého století. Dnes je tato spolupráce jedním z nejkomplexnějších partnerství v současném motorsportu. Spolupráce s týmem Scuderia Ferrari na široké škále projektů umožňuje společnosti Shell vyvíjet produkty pro spotřebitele testované jednou ze světově nejnáročnějších společností.



Testování odolnosti olejů, plastických maziv a kapalin Shell ve výrobním závodě, na zkušební dráze nebo přímo v soutěžích F1 umožňuje společnosti Shell nabídnout tyto produkty na trh s vědomím a plnou důvěrou, že byly testovány a používány jedním z nejlepších v oboru.

Produkty Shell, které používá Ferrari
Shell plní roli dodavatele paliva Shell V-Power, motorového oleje Shell Helix , speciálně vyvinutého plastického maziva Shell Gadus a hydraulické kapaliny Shell Tellus. Tyto produkty byly využity v závodním vozidle F1 2012.

Benefity pro vozidla Ferrari

  • Plastické mazivo Shell Gadus
  • Plastická maziva Shell chrání pohyblivé části silných závodních vozů Ferrari, zejména vysokorychlostní komponenty pracující při vyšších teplotách než je obvyklé.
  • Plastické mazivo Shell Gadus se ve vozidle F2012 formule 1 používá pro tripodové klouby hnacího hřídele a také ve valivých ložiscích, ve kterých hnací hřídel běží. Ferrari vyžaduje, aby pohyblivé mechanické části byly lehké a pracovaly na maximální výkon při současném zachování jejich celistvosti v extrémním zatížení a teple. Oblast hnacího ústrojí je místem, ve kterém u Ferrari v úzké spolupráci se Shell našli drobné, ale významné úspory.
  • Plastické mazivo Shell Gadus poskytuje motorům Ferrari nejen zaručenou kvalitu, ale také těží z vývojového programu, díky kterému Ferrari hledá způsoby, jak snížit spotřebu paliva v budoucnosti.

Hydraulická kapalina Shell Tellus
Shell úzce spolupracuje se Scuderia Ferrari na vývoji optimální hydraulické kapaliny pro unikátní prostředí formule 1.
Na míru šitá hydraulická kapalina Shell Tellus se používá pro hydraulické systémy vozidel F2012, které hrají klíčovou roli při práci mnoha životně důležitých systémů vozidla a musí zajistit jejich stoprocentní spolehlivost.
Ferrari také používá Shell Tellus ve všech svých hydraulických systémech ve výrobním závodě v Maranelle.
Shell Tellus poskytuje jistotu, že všechny funkční prvky pracují na nejvyšší úrovni efektivnosti.

Historie

20. a 30. léta 20. století

Začátek zvláštního vztahu. V roce 1924 Shell poskytuje palivo a maziva pro nadějného mladého řidiče Alfy Corse jménem Enzo Ferrari. O pět let později, když Enzo opustí soutěž na plný úvazek, aby založil závodní tým Grand Prix Alfa Romeo, je rozhodnut, že Shell pojede s ním. Poháněný palivem Shell Dynamin a motorovými oleji Shell, tým vyhrává každé velké akce v Evropě a Africe, jakož i Vanderbilt Cup v Americe.

snimka-obrazovky-2022-01-23-o-15-50-24.png

1947

Vzpínající se kůň a inaugurační vítězství. První automobil nesoucí jméno Ferrari, 125 S, vychází z továrny v Maranelle s palivy a mazivy Shell uvnitř. Na autě je i dnes již legendární emblém vzpínajícího se koně, který Enzo přijal na počest rodinného přítele a vysoce vyznamenaného italského pilota z první světové války Francesca Baracca, který jej nechal namalovat na trup svého letadla. O dva roky později, v roce 1949, Scuderia Ferrari poprvé vyhrála Le Mans 24H jako výrobce.

snimka-obrazovky-2022-01-23-o-15-51-51.png

1951

První vítězství ve Formuli 1®. Tým má jen rok čekat, až získá první vítězství ve Formuli 1®. S novým 4,5litrovým motorem a závodním palivem Shell se Scuderia Ferrari řítí na šachovnicovou vlajku na Velké ceně Británie v Silverstonu. Za volantem sedí argentinský jezdec José Froilan Gonzalez, jehož odměnou za vítězství je osobní audience u královny.

snimka-obrazovky-2022-01-23-o-15-54-08.png

1952

Mistři světa Alberto Ascari se stal prvním jezdcem, který vyhrál mistrovství světa Formule 1® se Scuderia Ferrari. Poté, v roce 1953, Shell-powered 500 F2 opět vede balíček, s pěti vítězstvími Ascariho, který podruhé za sebou přinesl titul jezdce. V těchto dvou sezónách také Scuderia Ferrari dokončila vítěznou sérii 14 vítězství za sebou během dvou sezón – rekord Formule 1®, který platí dodnes.

snimka-obrazovky-2022-01-23-o-15-55-16.png

1964

Surtees komplet doplňuje Jezdec Scuderie Ferrari a bývalý motocyklový závodník John Surtees vyhrává Mistrovství světa Formule 1® a stává se prvním člověkem, který dosáhl světových titulů na dvou i čtyřech kolech. Scuderia Ferrari vyhrává také Mistrovství konstruktérů.

snimka-obrazovky-2022-01-23-o-15-56-29.png

1996

Zpět na trať Po dočasné přestávce v 70. a 80. letech Shell a Scuderia Ferrari obnovili naše technické partnerství – s ještě lepšími výsledky! Poháněný lehčími, vysoce hořlavými palivy a se skvělým Michaelem Schumacherem na sedadle řidiče, nevídaný úspěch je hned za rohem. Díky našim inovacím a poznatkům ze spolupráce se Scuderia Ferrari se nám v roce 1998 podařilo uvést na trh Shell V-Power. Náš prémiový benzin byl a stále je dostupný zákazníkům po celém světě a dnes obsahuje 99 % stejných typů sloučenin jako závodní palivo používané Scuderia Ferrari na trati.

snimka-obrazovky-2022-01-23-o-15-57-42.png

2000

Opět šampioni -Rozhodující moment v technickém partnerství mezi Shell a Scuderia Ferrari, protože Michael Schumacher se stal prvním mistrem světa jezdců týmu po 21 letech. Michael si zajistil titul v závodě na Velké ceně Japonska, přičemž Scuderia Ferrari také úspěšně obhajuje své mistrovství konstruktérů.

snimka-obrazovky-2022-01-23-o-15-59-35.png

2004

Rekordy padají – Jedinečný Michael Schumacher a jeho Scuderia Ferrari opět dominují v šampionátu jezdců a titul si připsali už pátý rok po sobě. Jeho neuvěřitelný úspěch převyšuje pouze samotný tým, neboť absolvuje svůj šestý šampionát konstruktérů za sebou.

shell-win-.png

2007

Kimi vyhrává dramatický závěr - Kimi Räikkönen v jednom z nejzajímavějších závěrů Formule 1® všech dob vyhrál šampionát jezdců o jeden bod v poslední Velké ceně sezóny. Kimi, třetí finský jezdec, který získal titul, má šachovnicovou vlajku navzdory tomu, že závod odstartoval ze třetího místa v celkovém hodnocení světových jezdců Formule 1®. Tím se vyrovná úspěchu, kterého dříve dosáhli Giuseppe Farina v roce 1950 a Alain Prost v roce 1986.

kimi-raikonnen-win.png

2012

500 není venku - Technické partnerství Shell a Scuderia Ferrari dosahuje nového milníku na Velké ceně Singapuru, když společně slavíme naše 500. závody Formule 1®. Jedná se o bezprecedentní úspěch označený speciálně navrženým logem „Shell 500 Races“ na zadním křídle vozů Fernanda Alonsa a Felipe Massu F2012.

shell-ferrari-.png

2015

Od techniky k inovacím Vztah mezi Shell a Scuderia Ferrari je užší než kdykoli předtím, kdy jej rozšiřujeme z technického partnerství na partnerství v oblasti inovací. Shell tak souhlasí s tím, že bude pohánět týmy Scuderia Ferrari ve Formuli 1® a mimo ni, a Scuderia Ferrari podporuje globální program Shell Eco-marathon. Prodloužení našeho partnerství také uznává bezprecedentních 25% celkového nárůstu výkonu, který přinášejí paliva a maziva Shell pro pohonnou jednotku Scuderia Ferrari.

shell-ferrari-f1-.png

2017

Hlavní zisky -Ukazuje se, že závodní palivo Shell V-Power a závodní mazivo Shell Helix Ultra jsou zodpovědné za více než 20% celkového zvýšení účinnosti pohonné jednotky Scuderia Ferrari mezi koncem sezóny 2014 a rokem 2017, což umožňuje autům projet o polovinu sekundu o kolo rychleji se stejným množstvím paliva.

snimka-obrazovky-2022-01-23-o-16-07-11.png

2018

Ještě jednou zvýšení výkonu - O rok později 21% zlepšení času na kolo Scuderia Ferrari 2018 dosáhly Shell V-Power a Shell Helix Ultra. Obě tyto neuvěřitelné statistiky jsou důkazem 21 000 člověkohodin a 50 technických zaměstnanců, které každoročně investujeme do Innovation Partnership, abychom Scuderii Ferrari poskytli konkurenční výhodu na trati.

snimka-obrazovky-2022-01-23-o-16-08-38.png

Zdroj Shell.com

;
Expedujeme do 24 hodin 90% zboží
Rychlá doprava až do Vaší garáže
Pečlivě balíme aby balík došel v pořádku