expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Subaru značka: její vznik, historie, TOP modely a specifika


Subaru je značka aut známá svojí jedinečnou filozofií vývoje. Spojuje bezpečnost, pohodlí a výkon s nezaměnitelným pohonem všech čtyř kol. Po 60 letech existence už má za sebou bohatou historii plnou inovací, ikonických modelů a specialit, které z ní udělaly pojem mezi řidiči po celém světě. Podívejte se na její specifika!



Historie Subaru, kdy a kde značka vznikla a proč

Značka Subaru má své kořeny v Japonsku, kde vznikla v polovině 20. století. Společnost Subaru je součástí větší korporace Subaru Corporation, která byla založena v roce 1953 a to následkem spojení několika japonských společností.

Tento krok byl motivován snahou o vytvoření silné domácí značky schopné konkurovat na mezinárodním trhu s automobily, což odráželo poválečné období obnovy a růstu v Japonsku. První automobil značky, Subaru 360, byl uveden na trh v roce 1958, byl navržen s cílem poskytnout cenově dostupné a spolehlivé vozidlo.

Vynikalo svou lehkou konstrukcí a efektivním využitím prostoru, což z něj udělalo hit v poválečném Japonsku. Subaru si rychle vybudovalo reputaci jako výrobce vozidel, která jsou uzpůsobena pro jízdu i v náročných terénních podmínkách.

V následujících desetiletích značka pokračovala v inovacích a v rozšiřování portfolia modelů, přičemž se zaměřovala zejména na vývoj technologií.

Šlo zejména o symetrický pohon všech kol a boxer motory, které jsou dodnes typickými znaky značky. Tyto technologie zlepšily výkon a bezpečnost vozidel, takže dnes je Subaru uznávána na celém světě pro svá odolná, spolehlivá a schopná vozidla. Modely značky jsou oblíbené mezi dobrodružnými řidiči i pro rodinné využití.

Subaru 360, Impreza i jiné známé modely z historie

Subaru je značka známá svými ikonickými modely, které se staly mazlíčky fanoušků po celém světě. Jedním z prvních úspěchů značky byl Subaru 360, který v 50. letech zaujal svojí cenovou dostupností a kompaktním designem. Tento model položil základy pro budoucí úspěch a stejně tak i rozvoj této jedinečné značky.

S váhou jen kolem 400 kg as malým, ale efektivním motorem, byl model 360 vyhledáván pro svoji hospodárnost a jednoduchost. Jeho charakteristický vzhled a praktičnost z něho udělali legendu a položili základy pro budoucí úspěch značky Subaru.

Nejslavnějším modelem Subaru je Subaru Impreza , která debutovala v 90. letech. Vděčí za to svým výjimečným úspěchům v motorsportech a v rallye.

Verze WRX a WRX STI jsou obzvlášť známé svým výkonem a schopnostmi na cestách i mimo ně, čímž si získali věrné fanoušky. Mezi další známé modely z minuty patří Forester a Outback, a to pro svou praktičnost a univerzálnost.

Forester kombinuje prvky osobního automobilu a SUV, čímž se stal oblíbeným mezi rodinami. Outback je naopak koncipován jako robustnější verze modelu Legacy, čímž vytvořil nový segment vozů crossover. Oba modely podtrhují schopnost značky produkovat spolehlivá a bezpečná auta zaměřená na potěšení z jízdy.

Dnešní auta? BEZ, Solterra, Forester, Crosstrek a Outback

V současné nabídce Subaru jsou unikátní modely, které pokračují v dlouholeté tradici inovací, spolehlivosti a bezpečnosti, které jsou charakteristické pro tuto značku. Mezi klíčové modely patří Subaru BRZ, Solterra, Forester , Crosstrek a Outback, každý s vlastním unikátním přínosem pro různé segmenty trhu a individuální potřeby řidičů.

Subaru BRZ, sportovní kupé vyvinuté ve spolupráci s Toyota, je oslavou čistého potěšení z jízdy. S nízkým těžištěm, pohonem zadních kol a vyváženou karoserií poskytuje vynikající jízdní vlastnosti a ovladatelnost vozidla na silnicích.

Subaru Solterra je první plně elektrický vůz značky. Tento model je vybaven pokročilou technologií pohonu všech kol a nabízí vysoký výkon s nulovými emisemi. Forester, jedno z nejpopulárnějších SUV značky, zase pokračuje ve své roli praktického společníka pro rodiny a dobrodruhy s pohonem všech čtyř kol.

Crosstrek nabízí vynikající kombinaci městského pohodlí a off-road. Pyšní se robustním designem, kompaktními rozměry a vysokou úrovní výbavy.

No a nakonec Outback, dlouholetý favorit v portfoliu Subaru, je o symbióze výjimečné všestrannosti a komfortu. S jeho schopností zvládat náročné podmínky a poskytovat pohodlí na dlouhých cestách je ideálním vozidlem pro rodinné výlety.

Čím je Subaru specifické a srovnání výhod a nevýhod

Subaru si vybudovalo reputaci známé značky, která je specifická svými technickými řešeními a přístupem k výrobě automobilů. Je to zřejmé již na první pohled, včetně symetrického pohonu všech kol a používáním boxer motorů.

Tyto charakteristiky přinášejí řidičům Subaru významné výhody. Mezi ty nejdůležitější patří vynikající trakce, ovladatelnost na různých površích, nižší těžiště pro lepší stabilitu a jízdní dynamika. Tato kombinace technologií zajišťuje, že vozidla Subaru, ať už jde o Justy nebo WRX , splní i ty nejnáročnější požadavky.

Na druhou stranu, vozidla s pohonem všech kol mají samozřejmě vyšší spotřebu paliva v porovnání s vozidly, která nabízejí pouze přední pohon kol.

Stejně tak je známo, že ceny modelů Subaru jsou o něco vyšší, což odráží pokročilou technologii a vysokou úroveň výbavy. Jejich specifická konstrukce může také přinést v některých ohledech náročnější údržby a dražší opravy. Navzdory těmto potenciálním nevýhodám jsou majitelé Subaru se svými auty oprávněně spokojeni.

Jedinečné kombinace vlastností, zejména symetrický pohon všech kol a boxer motory, dávají značce a jejím modelům výjimečnou jízdní dynamiku. Výsledkem je zážitek z jízdy, který si majitelé Subaru váží nejvíce a je to opravdu oprávněné.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku