expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Tesla značka: vznik, historie, modely, nabídka a budoucnost


Tesla je jedním z nejvýznamnějších jmen v automobilovém průmyslu a to především díky svým elektrickým autům. 20 let dozadu, když byla založena, ohromila svět revoluční vizí a za tu dobu prošla cestou plnou inovací a vývoje. Již od prvních kroků na trhu nepřestává překvapovat a inspirovat. Jaká je její nabídka?



Založení a začátky značky Tesla a první model Roadster

Automobilka Tesla byla založena v roce 2003 v Palo Alto v Kalifornii. Hlavními zakladateli byli Martin Eberhard a Marc Tarpenning, k nimž se brzy připojil Elon Musk jako hlavní investor a předseda představenstva. Všichni měli vizi vytvořit elektrická auta, která by překonala tradiční automobily ve výkonu i designu.

A tak se v roce 2008 zrodil Roadster, první model Tesly. Historicky se stal prvním sériově vyráběným elektrickým vozidlem s dojezdem přes 320 km.

Model okamžitě upoutal pozornost veřejnosti svým designem a vlastnostmi. S maximální rychlostí přes 200 km/ha zrychlením z 0 na 100 km/h za méně než 4 sekundy Roadster dokázal, že i elektrická vozidla mohou být extrémně výkonná.

Vývoj Roadsteru představoval pro Teslu mnoho technických a finančních výzev. Společnost musela vyvinout nové bateriové technologie a řešit problémy spojené s integrací elektrického pohonu do sportovního vozu. Navzdory překážkám se to podařilo a Roadster se stal symbolem inovací a odhodlání měnit svět automobilů.

Jeho úspěch pomohl Tesle získat potřebný kapitál a důvěru investorů, což bylo klíčové pro další vývoj značky. K tomu přispělo i to, že byla první automobilkou se zaměřením na elektrická auta, která splatila své finanční závazky od investorů.

Model Jako první masové sériově vyráběné plně elektrické auto

Prvním masově vyráběným elektrickým autem od Tesly se stal Model S . Představen byl v roce 201 a ve svém segmentu se stal průlomovým vozidlem.

Historie Modelu S začala jako ambiciózní projekt, jehož cílem bylo vytvořit elektrický vůz, který by konkuroval nejlepším automobilům se spalovacím motorem. Díky pokročilému designu baterií a elektrického pohonu dokázal Model S nabídnout dojezd přes 400 km na jedno nabití, což bylo v té době bezprecedentní.

Vyšší verze, jako Model S 100D a P100D, dosahovaly dojezdu až 539 km. P100D, sportovní verze automobilu, byla známa svým zrychlením z 0 na 100 km/h za méně než 2,5 vteřiny, což ji řadilo mezi nejrychlejší sériově vyráběná auta na světě.

Interiér Modelu S byl vybaven velkým 17palcovým dotykovým displejem, který sloužil jako centrální ovládací panel pro většinu funkcí tohoto automobilu. Model nabízí také asistenční systémy, včetně autopilota pro částečně autonomní jízdu. To vše přispělo k tomu, že Tesla S byla designovým, ale i bezpečnostním premiantem.

Model S získal také řadu ocenění, včetně titulu „Auto roku“ od Motor Trend a „World Green Car of the Year“. Model upevnil pozici Tesly jako spolehlivého lídra v oblasti elektrických vozů a dokonce nastavil nový standard pro luxusní auta.

Aktuální nabídka? Zejména model 3, model X a model Y

Po modelu S představila Tesla další, dnes je základem její nabídky trojice Model 3 , Model X a Model Y, které pokračují v inovací a to v designu i výkonnosti.

Model 3 byl představen v roce 2017 jako kompaktní sedan, který kombinoval stylový design, vysoký výkon a praktické vlastnosti. Dostupný byl ve více verzích s dojezdem od 423 km jako Standard Range Plus až po 568 km jako Long Range.

Tento model se stal dostupnějším nástupcem typu S a bestsellerem Tesly, což potvrzuje neustálý zájem zákazníků o jeho zakoupení i dnes. Jeho kombinace výkonu, dojezdu a moderního interiéru jej činí vhodným pro široké spektrum zákazníků, od rodin až po jednotlivce hledající ekologické alternativy v osobní dopravě.

Velmi zajímavé modely v aktuální nabídce Tesly jsou také Model X, představený v roce 2015, a Model Y, představený v roce 2020. Model X je přitom luxusním SUV s charakteristickými výklopnými dveřmi a dostupnými verzemi s dojezdem až do 579 km.

Spojení luxusu, výkonu a praktičnosti činí Model X populární volbou i mezi náročnějšími zákazníky, kteří očekávají špičkový výkon a pohodlí. Naopak, Model Y je kompaktní SUV, které kombinuje vlastnosti Modelu 3 s vlastnostmi SUV. S dojezdem od 468 km je velmi žádanou a vlastně také ideální volbou pro rodiny.

Jaká bude budoucnost? Tesla Semi truck, Cybertruck a další

Jedním z nejvýznamnějších projektů Tesly je Semi truck, elektrický tahač určený pro nákladní dopravu. Představen byl v roce 2017 a jeho cílem bylo změnit trh nákladní dopravy svým pohonem, dlouhým dojezdem a nízkými náklady na provoz.

Dalším inovativním projektem, který vyvolal velkou pozornost svým odvážným designem a technologickými novinkami, je Tesla Cybertruck. Jedná se o futuristický pick-up, představený v roce 2019, vybavený exoskeletální konstrukcí a odolností vůči poškození, čímž poskytuje robustní alternativu v segmentu terénních vozů.

Tesla Cybertruck disponuje extrémním dojezdem až 800 km a schopností táhnout velmi těžké náklady. I díky tomu má do budoucna velký potenciál změnit segment pick-up vozů a poskytnout tak ekologickou možnost pro možné zákazníky.

Do budoucna plánuje společnost Tesla další rozšíření svého portfolia elektrických vozidel, včetně nových modelů zaměřených na různé segmenty trhu. Společnost také investuje do vývoje solárních a energetických skladovacích technologií, čímž posiluje svoji pozici lídra v oblasti udržitelnosti iv oblasti obnovitelné energie.

Stejně jako geniální vědec Nikola Tesla je i automobilka Tesla dnes symbolem inovací a neustálého hledání nových řešení, která mají potenciál měnit budoucnost.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 27.08.2024

100%
  • + Velká nabídka
  • + Přehledný eshop
  • + Rychlost dodání
  • + Příznivé ceny
review-person-icon
Ověřený zákazník

zakoupeno na runder.cz 13.09.2024

100%
Vše proběhlo naprosto v pořádku.
  • + Rychlá reakce
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 28.08.2024

100%
  • + Rychlé dodání, skvělá komunikace
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku