expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Volvo značka: jak vznikla, první modely, historie a současnost


Švédská značka Volvo je známá bezpečností, robustností a kvalitou zpracování svých vozů a patří k tomu nejlepšímu, co je dostupné na trhu. Již od momentu založení v roce 1927 Assarem Gabrielssonem a Gustavem Larsonem se stala synonymem spojení komfortu, netradičního přístupu a skandinávského designu s důrazem na odolnost.



Vznik značky Volvo, její historie a co všechno vyráběla

Společnost Volvo byla založena v roce 1927 v Göteborgu a to dvojicí Assar Gabrielsson a Gustav Larson. Název "Volvo", který pochází z latinského slova pro "já se točím", původně používala značka na ložiska, která vyráběla pro automobilový průmysl.

To však později už společnosti nestačilo a tak se oba zakladatelé rozhodli vytvořit vůz, který by byl dostatečně robustní pro překonání náročných švédských terénů a klimatu, ale zároveň by byl bezpečný a spolehlivý. První model, Volvo ÖV 4, označovaný také jako „Jakob“, odstartoval cestu značky v automobilovém průmyslu.

Během následujících let se Volvo stalo průkopníkem v bezpečnosti. V roce 1959 firma představila tříbodové bezpečnostní pásy, které dnes představují globální standard. Experimentovala také s různými materiály a konstrukčními technikami.

V různých obdobích své historie se značka věnovala také výrobě nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a dokonce i lodních motorů.

Dnes se Volvo zaměřuje na vývoj elektrických a hybridních vozidel, čímž reaguje na nejnovější ekologické požadavky. S cílem stát se klimaticky neutrální společností do roku 2040 investuje do nových technologií, které snižují emise a zvyšují efektivitu aut. Zdá se tedy, že značka zůstane průkopníkem v inovacích i nadále.

ÖV4 jako první model, další byly také 144, 240, V90 a V40

Společnost Volvo vstoupila do automobilového světa již zmiňovaným modelem ÖV4. Představen byl v roce 1927 a stal se symbolem švédské preciznosti a robustnosti, protože byl navržen pro náročné severní prostředí. Svou jedinečnou dřevěnou karoserií a vysokou odolností předznamenal cestu, kterou se značka chtěla vyjmout.

Roky postupného vývoje přivedly Volvo k modelu 144 v roce 1966, který představoval revoluci v pasivní bezpečnosti. Byl vybaven inovacemi, jako tříbodové bezpečnostní pásy a posílené bezpečnostní zóny, které zvýšily bezpečnost.

Neméně zajímavý byl také model 240, který zahájil éru v roce 1974 a získal si oblibu svojí tankovou konstrukcí. Právě ní se stal legendou na trhu a v historii.

S příchodem 90. let značka udělala významný krok vpřed, což ukázaly i dva ikonické modely V90 a V40. V90 reprezentoval vrchol luxusu a technologie, spojil styl s výkonem a posunul značku do segmentu luxusních vozů.

Naopak, model V40 byl zaměřen především na městské řidiče a mladší zákazníky. Dokázal, že i kompaktní vozy mohou být bezpečné, stylové a technologicky pokročilé. Každý z těchto modelů odráží evoluci Volva jako významné značky, která nikdy neustupuje z cesty inovací a důrazu na bezpečnost jízdy.

Aktuální nabízí? Populární jsou C40, V60, S60 i XC90

V aktuální nabídce společnosti Volvo vynikají více modelů. Mezi ty TOP u nás patří určitě C40, V60, S60 a XC90, přičemž každý z nich představuje švédskou preciznost v jiném segmentu. Model C40, nejnovější přírůstek do rodiny Volva, je například plně elektrický crossover, který kombinuje styl, výkon a ekologii.

V60 je zase prémiové kombi, které pokračuje v dlouhé tradici výjimečných rodinných vozů. Nabízí bohatý prostor a špičkovou technologii, včetně pokročilých bezpečnostních systémů. Je ideální hlavně pro ty, kteří potřebují praktičnost.

Model S60, sportovní sedan, zase zdůrazňuje výkon a styl. Jeho jízdní dynamika a silný motorový výkon jsou doplněny o luxusní interiér a inovativní technologie, které zajišťují bezpečnou a pohodlnou jízdu. S60 je dokonalou volbou pro ty, kteří hledají vzrušení na cestě bez kompromisů v oblasti komfortu i vysoké bezpečnosti.

XC90 , největší SUV od Volva, je vrcholem luxusu. Má až sedm sedadel a nejnovější bezpečnostní funkce, aby vozidlo poskytovalo maximální ochranu.

Celá tato nabídka od Volva dokazuje, že značka neustále inovuje a posouvá hranice v oblasti designu, technologie a bezpečnosti. Současně si zachovává švédské dědictví, pro které je typická nekompromisní kvalita zpracování do posledního detailu.

Proč značka Volvo? Výhody, nevýhody a shrnutí na závěr

Volvo si už desetiletí udržuje pověst jedné z nejbezpečnějších automobilových značek na trhu. Cílem značky je přinášet vozidla, která nemají jen vynikající výkon či estetický design, ale především bezprecedentní úroveň bezpečnosti. Tento švédský automobilový výrobce se zároveň pyšní dlouhou historií inovací v automobilech.

Další výhodou je, že značka neustále zkoumá nové způsoby, jak zlepšit aktivní a pasivní bezpečnost vozidel. Pro budoucnost je významnou předností společnosti její zaměření na udržitelnost a tedy i inovace v oblasti elektrického pohonu.

Navzdory mnoha přednostem má Volvo i několik nevýhod. Mezi ně patří například vyšší počáteční nákupní cena v porovnání s některými konkurenty, což může být pro některé zákazníky překážkou. Navíc, provozní náklady, včetně údržby a oprav, mohou být také vyšší a to v důsledku prémiového postavení značky.

I když existují určité nevýhody spojené s vlastnictvím vozu značky Volvo, pro mnohé zákazníky převáží samozřejmě všechny výše zmíněné výhody. Zkrátka, automobily Volvo nejsou vůbec tuctovou záležitostí a nebude je chtít každý.

Takto Volvo zůstává významným hráčem na trhu luxusních automobilů, který dokáže vyhovět skoro všem potřebám i těch nejnáročnějších zákazníků.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku