expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Výhody parkování v garáži nebo suterénu - nejlepší způsob péče o váš vůz?


Lidé většinou nemají peníze na investování do garáže, alespoň to tak tvrdí. Výsledkem je, že automobily jsou obvykle vystaveny účinkům přírodních živlů. Tady je ale několik důvodů, které popisují, proč je třeba zvážit pořádný garážový prostor.



Parkování venku odhaluje jednu z nejcennějších věcí rodiny. Faktor bezpečnosti se liší mezi jednotlivými lokalitami a zatímco v některých oblastech to může být problém krádeže, v jiných oblastech to může být vliv přírodních živlů. Parkování v garáži řeší hned několik problémů, pojďme se na to podívat.

Ochrana před přírodním živlem

Parkování v garáži chrání vůz před přírodními živly, kterým by jinak bylo vystaveno. Déšť, bahno, kašovitý sníh, vítr, extrémní teplo ze slunce atp. To vše může doživotně poškodit exteriér vozidla.

Ochrana před poškozením UV

Sluneční paprsky jsou vyplněny ultrafialovým zářením, které je škodlivé pro lak vozidla. Je známo, že UV paprsky jsou škodlivé pro lidskou pokožku a rovněž mohou způsobit vyblednutí laku vašeho vozidla a oxidaci kovů. Parkování v garáži nebo v suterénu udržuje UV paprsky od lesklé barvy na autě.

Ochrana pryžových komponent

Automobil má mnoho gumových komponentů včetně pouzder, lišt stěračů, trubek a hadic atp. Tyto gumové díly se předčasně opotřebovávají, jsou-li dlouhodobě a opakovaně vystaveny slunci, dešti, větru a nízkým teplotám.

Zachovává vosk na autě

Většina automobilů se dnes dodává s drahým leskem a voskem. Vosková vrstva nebo teflonová vrstva je vyrobena pro ochranu laku vozidla. Pokud se však o tuto vrstvu nestaráte dobře, může se barva vozítka pokazit. Nejlepším způsobem, jak se postarat o voskový nátěr, je zaparkovat auto v garáži nebo suterénu.

Zabraňuje poškození interiéru

Parkování venku nepoškozuje pouze exteriér, ale vybírá si daň i v interiérech. Palubní deska a čalounění nakonec vyblednou. V některých extrémních případech je ovlivněn také hudební systém, protože by mohla prasknout membrána reproduktoru.

Delší životnost motoru

Když je auto zaparkované v garáži, teplota pod kapotou zůstává stabilní a nemění se s růstem nebo poklesem venkovní teploty. Toto udržuje motorový olej na optimální viskozitě pro nastartování motoru. Takto by se z dlouhodobého hlediska udržel hladký chod motoru a následně by se prodloužila jeho životnost.

Zvýšená účinnost klimatizace

Pokud byste zaparkovali venku, auto by bylo příliš horké nebo příliš studené, v závislosti na teplotě v daném regionu. V takovém případě by po nastartování automobilu musela klimatizace pracovat mimořádně usilovně, aby zahřála nebo ochladila interiér vašeho auta, v závislosti na preferencích uživatele a okolních teplot.

Ochrana před vandalismem

Tím, že zaparkujete své auto v garáži nebo suterénu, ochráníte jej před vandalismem. Bohužel stále se najdou lidé, kteří mají potřebu ničit cizí majetek a nikdy nevíte, jestli to nebude příště právě vaše auto.

Rozbité sklo, škrábance na autě, promáčknutí a další problémy rozhodně nechcete řešit. Typickým příkladem je silvestr, kdy všude kolem létají petardy a chtě nechtě může nějaká přistát i na vašem autě, pokud parkujete venku.

Ochrana před krádeží

I když jsou dnes auta vybavena různými bezpečnostními prvky proti odcizení, stále existují případy krádeže aut. Pokud však své auto zaparkujete v zamčené garáži či v suterénu s kamerovým systémem, pravděpodobnost odcizení vašeho auta snížíte na minimum.

Katalog produktů
;
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku