expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Začíná nová sezóna F1. Co v roce 2024 Formule 1 přinese?


02.03.2024

S blížícím se startem nového ročníku F1 je celý svět motorsportu v očekávání sezóny 2024. Ta startuje již dnes a slibuje nejen návrat legendárních okruhů a soubojů na špičce technologického pokroku, ale snad přinese i nečekané obraty, strategické mistrovství a rozvoj talentů, které mohou překreslit na závodním poli.



Sezónu 2023 ovládli Max Verstappen a Red Bull

Sezóna F1 v roce 2023 byla divadlem rychlosti a soupeření. Tak, jako po minulé sezóny, v ní nejvíce vynikal Max Verstappen a jeho tým Red Bull Racing.

Loňská sezóna Formule 1 zahrnovala vzrušujících 22 závodů rozmístěných po celém světě, od klasických okruhů v Evropě až po exotické destinace, které testovaly schopnosti a odhodlání různých týmů a stejně tak i jezdce až na dno sil.

V této soutěži o titul světového šampiona se Max Verstappen vyšvihl nad své soupeře s neochvějnou přesvědčivostí, zajišťujíc si titul mistra světa v F1 s působivým počtem 575 bodů. Tím obhájil svůj předchozí titul a nechal za sebou konkurencí z Mercedesu i Ferrari, Segia Peréze a Lewise Hamiltona s 285 a 234 body.

Co se týče týmů, Red Bull Racing potvrdil své mistrovské ambice nejen prostřednictvím Verstappena, ale také silným týmem kolem něj. Tak si zajistil prvenství ve sklenici konstruktérů se ziskem 860 bodů. Druhý Mercedes měl 409 bodů.

Sezóna 2023 ukázala, že úspěch v F1 není jen otázkou rychlosti na trati, ale také výsledkem nepřetržitého úsilí, inovace a spolupráce. Max Verstappen a Red Bull Racing tak zůstávají významnými postavami v tomto sportu a jejich výkony v uplynulém roce budou sloužit jako inspirace pro všechny účastníky nejen v roce 2024, ale i později.

Jak vypadá sezóna 2024 a co obsahuje její kalendář

Od startu v březnu až po finále v prosinci se fanoušci mohou těšit na sérii 23 závodů. Ty se konají v rozmanitých lokalitách a stejně tak, jako minulý rok i tento nabízejí kombinaci technických a rychlostních výzev, které stojí za pozornost.

Sezóna startuje 2. března velkou cenou Bahrajnu v Sachiru, kde může favorit Max Verstappen hned od začátku ukázat své ambice na obhajobu titulu.

Následovat budou závody v Saúdské Arábii, Austrálii, Japonsku, Číně, a další, včetně premiérových závodů v Miami a na závěr v novém okruhu v Lusail v Kataru. Ročník 2024 pak vyvrcholí 8. prosince v Abú Dhabí. Mezi favority na titul je Max Verstappen, který spolu se Sergiem Pérezem tvoří velmi silnou dvojici.

Letos se zúčastní i několik nových a vracejících se jmen. AlphaTauri jde do sezóny s Hondou, Alpine se spolehne na dvojici Esteban Ocon a Pierre Gasly a Aston Martin se spolehne na zkušenosti ve spojení s Fernandem Alonsem.

Z pohledu kalendáře se závodníci a týmy utkají na různých typech okruhů, od městských tras jako Monako, přes historické okruhy typu Silverstone až po moderní areály například jako je ten v Las Vegas. To nabízí širokou škálu výzev pro účastníky, přičemž s takovým rozmanitým kalendářem bude sezóna 2024 F1 výjimečná.

Jezdci a složení týmů v F1 pro aktuální ročník 2024

Sezóna Formule 1 v roce 2024 přináší vzrušující změny, ale i potvrzení ve složení týmů, které slibují intenzivní soupeření a potenciální překvapení.

Red Bull Racing opět staví na kombinaci Maxe Verstappena a Sergia Péreze, čímž si upevňuje pozici mezi hlavními favority. Mercedes setrvává u dvojice Lewis Hamilton a George Russell, očekávajíc pokračování jejich úspěchů. Ferrari spoléhá na Charlese Leclerce a Carlose Sainze, doufaje v návrat na vrchol.

McLaren přináší mladou energii s Landem Norrisem a Oscarem Piastri, zatímco Aston Martin kombinuje zkušenosti Fernanda Alonsa a Lance Strolla. Alpine a AlphaTauri se zaměřují na sílu s Estebanem Oconem a Pierram Gaslym.

Navíc sezóna přivítá i nová jména, jako Stake F1 Team Kick Sauber s motorem Ferrari, kde Valtteri Bottas a nováček Kuan-jü Čou budou hledat své místo v konkurenčním poli. Visa Cash App RB F1 Team s Hondou představuje zajímavou kombinaci s Júkim Cunodem a Danielem Ricciardem, kteří společně budou bojovat za svůj tým.

Složení týmů v sezóně 2024 signalizuje nejen kontinuitu v přístupech k výběru jezdců, ale také zajímavé změny, které mohou prohloubit dynamiku soupeření na trati. S takovou škálou talentů jsou před námi závody, které se vyplatí sledovat celý rok!

I vy můžete jezdit jako jezdci F1, stačí ta správná aditiva

Výkon však není jen dominantou formule 1, můžete si jej dopřát i vy. Přesně k tomu, ale nejen k tomu, slouží aditiva pro benzinové nebo naftové motory .

Tyto přísady nabízejí komplexní řešení pro udržování efektivnosti a spolehlivosti vašeho vozidla. Jejich používání je klíčové pro dosažení lepší výkonnosti a snižování spotřeby paliva, přičemž jsou navrženy tak, aby přečistily celý palivový systém. To se týká i vstřikovacích čerpadel, trysek a samozřejmě i ventilů.

Tímto procesem se snižuje akumulace uhlíkových usazenin a dalších nečistot, které mohou negativně ovlivnit výkon motoru. Čistý palivový systém znamená efektivnější spalování paliva, což přímo vede k lepšímu výkonu a to pro benzin i naftu.

V zimě zase aditiva zajišťují, že palivo zůstane tekuté a nezmrzne, což je nezbytné pro spolehlivé nastartování a plynulý provoz motoru i při nízkých teplotách. Tyto přísady tedy hrají důležitou roli v udržování motoru v optimálním stavu po celý rok. Samozřejmě jejich složky chrání palivový systém proti vzniku koroze.

Na závěr připomínám, že na rozdíl od formule 1, váš motor musí vydržet porci statisíců kilometrů. Proto má používání aditiv do paliva význam pro prodloužení životnosti motoru. V neposlední řadě umožňuje významnou úsporu spotřeby paliva.

;
Expedujeme do 24 hodin 90% zboží
Rychlá doprava až do Vaší garáže
Pečlivě balíme aby balík došel v pořádku