expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku

RAVENOL ATF T-ULV Fluid 1L

2-5 pracovních dnů
Výrobce: RAVENOL
Zjistěte přesný typ oleje - Online katalog
Kód produktu
1211146-001-999
493 Kč
Cena bez DPH: 407 Kč
maskot-img-4
Při výběru toho správného oleje nezapomeňte na výměnu filtru.
Vyberte si z naší bohaté nabídky.

RAVENOL ATF T-ULV Fluid je plně syntetická ATF (Automatic Transmission Fluid), navržená na bázi vysoce kvalitních polyalfaolefinů (PAO) a esterů se speciální přísadou a inhibicí, které zajišťují správnou funkci automatické převodovky.

 

RAVENOL ATF T-ULV Fluid je ATF moderní generace pro automatické převodovky od Aisin Warner. Zaručuje maximální ochranu proti opotřebení v každém provozním stavu. RAVENOL ATF T-ULV Fluid má červenou barvu.

Snížení ztráty točivého momentu v automatických převodovkách je klíčovým faktorem při zlepšování spotřeby paliva. Slibným přístupem je snížení viskozity kapaliny automatické převodovky (ATF), aby se minimalizovala ztráta vířením. RAVENOL vyvinul ATF s extrémně nízkou viskozitou s názvem „T-ULV“ . Má přibližně o 50 % nižší kinematickou viskozitu při 40 °C než běžné ATF s nízkou viskozitou. Obecně se věří, že pokud je viskozita ATF příliš nízká, může to negativně ovlivnit životnost komponent, jako jsou ozubená kola a ložiska, a může vést ke zvýšenému opotřebení nebo „zadření“.

 

RAVENOL ATF T-ULV Fluid byl vyvinut k řešení těchto problémů pomocí dvou klíčových technologií. Prvním z nich jsou vysokovýkonné polyalfaolefiny (PAO) s nízkým trakčním koeficientem, který se promítá do nízké viskozity za podmínek vysokého tlaku. To snižuje pevnost ve smyku mezi kluznými plochami v podmínkách elasto-hydrodynamického mazání (EHL), což pomáhá zlepšit životnost ložisek a jiných komponentů. Druhým je esterový základní olej s vysokou polaritou. Zjistilo se, že množství použitého esterového základního oleje má velký vliv na životnost. Obecně se předpokládá, že adsorpce esterů na kovové povrchy zlepšuje kluzkost za těžkých podmínek mazání. Zkoušky odolnosti byly provedeny v měnících se podmínkách a za použití různých komponentů ozubených kol a ložisek, jakož i moderních převodových jednotek. To potvrdilo, že RAVENOL ATF T-ULV Fluid , navzdory své extrémně nízké viskozitě, překonává běžné nízkoviskózní ATF.

 

Ve srovnání s nízkoviskózními ATF snižuje RAVENOL ATF T-ULV Fluid ztrátu točivého momentu v převodovce přibližně o 12 %.

 

Návod k aplikaci

  • je ATF s ultra nízkou viskozitou pro nejmodernější 8-stupňové automatické převodovky od Aisin Warner: Aisin AW8 AQ300-8F )
  • je vhodný pro použití v automatických převodovkách BMW, Peugeot/Citroen, VW, Volvo. Dbejte na originální číslo dílu výrobce!

 

Charakteristika

  • Velmi dobrá mazivost i při nízkých teplotách v zimě
  • Vysoký, stabilní viskozitní index
  • Velmi dobrá oxidační stabilita
  • Maximální ochrana proti opotřebení, korozi a pěnění
  • Vynikající konzistence koeficientu tření
  • Vysoká tepelná a oxidační stabilita
  • Vynikající chladící schopnost

Specifikace schválení

ATF AW-2, BMW 83222413477 (8 Speed ​​AT BMW GA8G45AW), BMW ATF 7, BMW/Mini GA8F22AW, Citroen EAT8, Mini Cooper CVT, PSA 16 350 560 80 (8-Speed ​​AT PSA VOLVO 31492172 (8-Speed ​​AT AWF8G45), VOLVO 31492173 (8-Speed ​​AT AWF8G55), VW G 053001 A2 (8-Speed ​​AT VW 09S (AQ300-8F)

opytajte-sa-maskot

Nevíte si vybrat? Jsme tady pro Vás

Zeptejte se nás ohledně produktu: RAVENOL ATF T-ULV Fluid 1L

Typ vozidla:

Varianty balení

Expedujeme do 24 hodin 90% zboží
Rychlá doprava až do Vaší garáže
Pečlivě balíme aby balík došel v pořádku