expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku

Shell Omala S2 GX 150 20L

expedujeme do 24 hodin
Výrobce: SHELL
Zjistěte přesný typ oleje - Online katalog
Kód produktu
S2GX150
2 439 Kč
Cena bez DPH: 2 016 Kč

SHELL OMALA S2 GX 150 je minerální převodový olej s EP vlastnostmi pro průmyslové účely. Zajišťuje maximální ochranu proti opotřebení. Je určen pro všechny mechanické převody pracující pod dlouhodobě vysokým nebo rázovým zatížením. Kombinuje vysokou odolnost proti stárnutí s termooxidační stabilitu a dobrými deemulgačními vlastnostmi. Nepůsobí negativně na díly vyrobené z barevných kovů. Mají vysokou únosnost mazacího filmu.

SHELL OMALA S2 GX 150 patří podle DIN 51 517 díl 3 do skupiny mazacích olejů CLP. V této normě předepsané požadavky jsou minimální a jsou oleji Shell Omala S2 GX značně překročeny. Prvotní úlohou olejů Shell Omala S2 GX, jako vysoce výkonných převodových olejů, je bezpečně zabránit zadíracímu opotřebení v oblasti smíšeného tření a to za všech provozních podmínek. Speciální FZG testy prokázaly, že u olejů Shell Omala S2 GX nedojde při vzrůstajícím zatížení až do zlomení zubu k žádnému zadíracímu opotřebení.

Abrazivní opotřebení při dlouhodobém provozu při vysokém zatížení a nízké obvodové rychlosti je redukováno na minimum. Oleje Shell Omala S2 GX obsahují v oleji rozpustné, velmi účinné přísady, které chrání boky zubů chemickými a/nebo fyzikálními ochrannými vrstvami před opotřebením. Shell Omala S2 GX dále překračuje požadavky na oleje třídy CKC dle normy ISO 12925-1.

Průmyslový převodový olej Shell Omala S2 GX je vysoce výkonný převodový olej s přísadami zabraňujícími zadření EP určený k použití v těžkých průmyslových převodech. Vynikající vlastnosti přenášející zatížení, ochrana proti mikropittingu a kompatibilita s těsněními zajišťují dokonalý provoz uzavřených převodových stupňů.

  • Pokročilá ochrana
  • Zabraňuje oxidaci
  • Zabraňuje opotřebení a mikropittingu
  • Zabraňuje korozi a tvorbě pěny

Vlastnosti a výhody

Dlouhá životnost oleje díky oxidační stabilitě a teplotní odolnosti – nižší náklady na údržbu. Shell Omala S2 GX poskytuje vysokou tepelnou a chemickou odolnost během celého doporučeného intervalu výměny. Výrobek je odolný vůči vysokým teplotám a tvorbě usazenin, což zajišťuje prodlouženou životnost oleje, dokonce i při teplotách oleje až do 10°C v některých aplikacích.
Vynikající ochrana proti opotřebení a mikropittingu. Shell Omala S2 GX poskytuje vynikající nosnost a ochranu před mikropittingy pro dlouhou životnost zařízení.
Udržujte účinnost převodového systému prostřednictvím optimalizovaného oddělování vody a snížené koroze a pěnění. Oleje Shell Omala S2 GX vykazují vynikající schopnost oddělovat vodu, ochranu proti korozi a nízkou tendenci pěnění. Voda snižuje odolnost povrchů ložisek a převodovek proti únavovému poškození a také způsobuje korozi na vnitřních površích. Ochrana proti korozi je zachována i před kontaminací mořskou vodou a pevnými látkami. Snížené riziko pěnění, které je běžné v aplikacích, kde je doba zdržení oleje v nádrži velmi krátká. Vynikající smyková stabilita zajišťuje udržení viskozity po celý interval výměny. Kompatibilita s běžnými těsněními a ochrannými nátěry dále zvyšuje výkon zařízení a pomáhá předcházet úniku. Shell Omala S2 GX je kompatibilní s většinou barev.

Hlavní aplikace

Uzavřené systémy průmyslových převodovek. Technologie použitá v olejích Omala S2 GX poskytuje účinnou ochranu proti zadření. Olej je určen k použití v uzavřených průmyslových převodech: zubových, spirálových a planetových včetně vysoce zatížených systémů mazaných oběhem nebo nuceným oběhem oleje. Shell Omala S2 GX lze použít i ve stříkacích nebo oběhových mazacích systémech s ložisky, ve kterých je kov v přímém kontaktu bez převodu.
Jiné použití. Shell nabízí široký sortiment produktů pro jiné specifické aplikace převodovek – Když se doporučují syntetické oleje, nebo když jsou požadovány velmi dlouhé intervaly výměny nebo existují velké teplotní výkyvy, doporučujeme použít Omala S4 GXV. - Doporučujeme Shell Omala S5 Wind pro převodové pohony větrných turbín 320. - Pro šnekové převody se doporučují oleje Shell Omala S4 WE, Shell Morlina S4 B nebo Shell Omala S1W. - Na převodovky vozidel by se měly používat produkty Shell Spirax. filtry pod 5 mikronů, poraďte se s místním technickým poradcem společnosti Shell před použitím Shell Omala S2 GX.

Specifikace a schválení

Splňuje požadavky: ISO 12925-1 CKD (ISO 100) ISO 12925-1 CKC (ISO 100) DIN 51517-3 CLP (ISO 100) AGMA EP 9005-F16 (ISO 100) AIST (US Steel) 224 (ISO 1 Five Cincinnati: P-76 (ISO 100)
Schválil nebo doporučuje: Siemens AG, Shell Omala S2 GX 100 je schválen společností Siemens AG pro použití v převodovkách Flender, kuželové, kuželové a planetové a v námořních aplikacích.

Specifikace schválení

ISO 12925-1 Type CKD, kromě ISO 680-1000. ISO 680 úplně CKC
DIN 51517- Part 3 (CLP), kromě ISO 1000
AGMA 9005- EO2 (EP)
US Steel 224
David Brown S1.53.101,102,103,104
MAG (Cincinatti Machine) P34,35,59,63, 74,76-78

opytajte-sa-maskot

Nevíte si vybrat? Jsme tady pro Vás

Zeptejte se nás ohledně produktu: Shell Omala S2 GX 150 20L

Typ vozidla:

Expedujeme do 24 hodin 90% zboží
Rychlá doprava až do Vaší garáže
Pečlivě balíme aby balík došel v pořádku