expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku

Shell Rimula R4 X 15W-40 55L

expedujeme do 24 hodin
Výrobce: SHELL
Zjistěte přesný typ oleje - Online katalog
Kód produktu
sk154555
6 067 Kč
Cena bez DPH: 5 014 Kč
maskot-img-4
Při výběru toho správného oleje nezapomeňte na výměnu filtru.
Vyberte si z naší bohaté nabídky.

SHELL RIMULA R4 X 15W-40

Minerální motorový olej j vhodný pro většinu moderních nízko emisních motorů splňujících emisní požadavky Euro 5, 4, 3, 2, a US 2002 . Pro nejnovější nízkoemisní motory zvláště ty vybavené filtry pevných částic (DPF), je nutné použít nízkoemisní produkty: Shell Rimula R4 L nebo Shell Rimula R5 LE . Zajišťuje prokázanou ochranu a výkonnost v nejnovějších vysokovýkonných vysokozatěžovaných dieselových motorech výrobců z Evropy, USA a Japonska v obou aplikacích silničním i mimo-cestném provozu. Olej je vhodný pro většinu velkých vysokozatěžovaných dieselových motorů, vybavených turbodmychadlem i bez něj, pro silniční dopravu i mimo silniční aplikace. Disponuje širokým rozsahem schválení výrobců motorů.

Obsahuje vybraná aditiva které jsou vyvinuty tak, aby poskytly trojí ochranu pro zlepšení životnosti motoru a oleje ve třech kritických oblastech:

  • Ochrana před kyselinami a korozí,
  • Snížení opotřebování motoru a kontrola tvorby usazenin. To pomáhá snížit náklady na údržbu a zvyšuje využitelnost vozidel.

Shell Rimula R4 X prokazuje vynikající schopnost neutralizovat kyseliny, čímž brání jejich akumulaci a chemické korozi ložisek motoru. Škodlivé kyseliny vznikající spalováním paliva jsou pod kontrolou díky použití vybraných aditiv pro jejich neutralizaci čímž se předchází korozi kovových povrchů. Shell Rimula R4 X nabízí vysokou úroveň ochrany motoru před opotřebováním v kritických oblastech ventilové soustavy, pístních kroužků a povrchu válců.

Tato ochrana před opotřebením se dosahuje prostřednictvím specifických protioděrových aditiv , které jsou vyvinuty tak aby vytvářely ochranný film na kontaktu kov na kov, vždy když to vyžadují provozní podmínky motoru. Také se využívají účinné dispergační přísady, které udržují částečky karbonu jemně rozptýlené v oleji což také pomáhá předcházet opotřebení.

  • Až o 50% lepší čistota motoru
  • V klíčových testech motoru, které odpovídají americkým a evropským specifikacím, se prokázalo až o 50% více kontroly čistoty, tzn. Méně kalů z motorů v různých částech motoru.
  • Až o 50% lepší ochrana proti korozi kyselinou
  • Je prokázáno, že Shell Rimula R4 X poskytuje až o 50% větší ochranu při motorových a laboratorních testech a testech v terénu za skutečných podmínek řízení nákladních vozidel.
  • Až o 30% lepší ochrana proti opotřebení
  • V testu motoru Mack T-10 demonstroval Shell Rimula R4 X až o 30% lepší ochranu proti opotřebení pístních kroužků a vložek válců, než je potřebné ke splnění specifikace

Specifikace schválení

Viskozita: SAE 15W-40
Aut. norma: MACK EO-M+, CUMMINS CES 20077, CUMMINS CES 20071, CUMMINS CES 20072, CUMMINS CES 20078, CUMMINS CES 20075, CUMMINS CES 20076, CATERPILLAR ECF-2 28.3 , DEUTZ DQC III-10, RENAULT TRUCKS RLD 2, MTU TYP-2, MAN M3275-1
Třída ACEA: ACEA E5, ACEA E7, ACEA E3
Třída API: API CI-4, API CH-4, API CG-4, API CF-4, API CF, API SL

opytajte-sa-maskot

Nevíte si vybrat? Jsme tady pro Vás

Zeptejte se nás ohledně produktu: Shell Rimula R4 X 15W-40 55L

Typ vozidla:

Varianty balení

Expedujeme do 24 hodin 90% zboží
Rychlá doprava až do Vaší garáže
Pečlivě balíme aby balík došel v pořádku