expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku

Shell Tellus S2 VX 100 20L

očekáváme naskladnění
Výrobce: SHELL
Zjistěte přesný typ oleje - Online katalog
Kód produktu
SK10020
1 857 Kč
Cena bez DPH: 1 535 Kč
Tento produkt není momentálně k dispozici
maskot-img-4
Při výběru toho správného oleje nezapomeňte na výměnu filtru.
Vyberte si z naší bohaté nabídky.

Hydraulické oleje SHELL TELLUS S2 VX 100 (starý název Shell Tellus S2 V100, Shell Tellus T100) jsou vyráběny z ropných základových olejů s vysokým viskozitním indexem a zušlechťujících přísad. Důležitou součástí jejich formulace jsou speciálně vyvinuté polymerní látky, které ještě zvyšují viskozitní index oleje a tím přispívají k velmi malým změnám viskozity s teplotou. Oleje Shell Tellus S2 V jsou určeny hlavně pro použití v hydraulicky ovládaných a kontrolních systémech vystavených celoročně extrémním změnám venkovních teplot. Rovněž zaručují vynikající výkonnost v čerpadlech s třecími povrchy z materiálových dvojic ocel/ocel a ocel/bronz. Oleje Shell Tellus S2 V jsou zařazeny do skupiny hydraulických olejů třídy HVLP podle DIN 51 524 díl 3 a ISO-L-HV podle ISO 6743-4.

Shell Tellus S2 V zaručují: velmi malou závislost viskozity na teplotě · mimořádně vysokou střihovou stabilitu · dobrou protikorozní ochranu hydraulického systému · vysokou oxidační a termickou stabilitu Použití: Oleje Shell Tellus S2 V jsou vhodné pro všechny aplikace, ve kterých je vyžadován s vysokým viskozitním indexem, určený pro stroje a zařízení vystavená širokému rozmezí teplot.

Vlastnosti a výhody

  • Intervaly dlouhého odtoku – nižší servisní náklady Shell Tellus S2 VX nabízí výrazně prodloužené intervaly výměny díky vysoké odolnosti vůči tepelné a chemické degradaci. To minimalizuje tvorbu usazenin a kalů, čímž je zajištěna spolehlivost a vyšší čistota hydraulických systémů.
  • Shell Tellus S2 VX vykazuje velmi dobrou vodní stabilitu, čímž zajišťuje dlouhou životnost a zabraňuje korozi a rezivění systémových komponentů pracujících ve vysoce vlhkém prostředí. Modifikátory viskozity odolné vůči smykovým silám snižují změnu viskozity oleje po celou dobu jeho životnosti.
  • Vynikající ochrana proti opotřebení

Shell Tellus S2 VX splňuje vysoké nároky moderních hydraulických systémů včetně zlepšeného výkonu proti opotřebení v testu FZG (FLS 11 pro viskozitu ISO 32). Použití oleje Tellus S2 VX navíc prodlužuje životnost součástek, o čemž svědčí vynikající výsledky získané při testech s čerpadly Eaton Vickers 35VQ25 a Denison T6H20C (suchá a mokrá verze)

.

Efektivní provoz systémů

  • Vynikající filtrovatelnost, velmi dobrá separace vody, uvolňování vzduchu a vysoká odolnost proti pěnění zajišťují údržbu nebo zlepšení účinnosti hydraulických systémů.
  • Optimalizované třecí vlastnosti snižují výskyt škodlivých vibrací při prokluzování.
  • Čistota na úrovni 20/18/15 nebo vyšší v souladu s normou ISO 4406 (v době plnění), snižuje možnost kontaminace a blokování filtrů, což umožňuje prodloužit intervaly mezi výměnou filtrů a posílit ochranná zařízení.
  • Formulace Shell Tellus S2 VX poskytuje vynikající kontrolu pěny a rychlé uvolňování vzduchu,
  • usnadňuje účinný přenos energie a výrazně eliminuje kavitační jevy, které zvyšují oxidaci oleje a snižují životnost oleje.

Hlavní aplikace:

  • Mobilní a stacionární hydraulické systémy
  • Hydraulické systémy a pohony pracující v širokém teplotním rozsahu. Vysoký index viskozity Shell Tellus S2 VX zajišťuje snadné startování zařízení při nízkých teplotách a zlepšuje jeho provoz při plném zatížení v náročných podmínkách.
  • Přesné hydraulické systémy
  • Přesné hydraulické systémy vyžadují vynikající viskozitní stabilitu hydraulické kapaliny během celého pracovního cyklu. Shell Tellus S2 VX vykazuje mnohem větší viskozitu a teplotní stabilitu v porovnání s kapalinami ISO HM, což pomáhá zlepšit výkon systému.
  • Hydraulické systémy v námořním průmyslu
  • Vhodný pro použití v námořním průmyslu, kde se doporučují oleje třídy ISO HV.

Specifikace a schválení

  • Eaton E-FDGN-TB002-E
  • ISO 11158 (HV)
  • DIN 51524 část 3 HVLP
  • ASTM D6158 (HV)


Kompatibilita a mísitelnost

Shell Tellus S2 VX je kompatibilní s většinou hydraulických čerpadel.

Kompatibilita s oleji

Shell Tellus S2 VX je kompatibilní s většinou minerálních hydraulických olejů. Hydraulické oleje různých tříd by se však neměly navzájem míchat (např. Biologicky odbouratelné oleje, pomalu hořící oleje).

Kompatibilita s těsněními a barvami

Shell Tellus S2 VX je kompatibilní s barvami a těsněními navrženými pro použití s ​​minerálním olejem.

Specifikace schválení

Specifikace SAE / ISO: ISO VG 100
Specifikace API / ISO: ISO 11158 HV, ISO-L-HV podle ISO 6743-4
Specifikace ACEA / DIN: DIN 51524 / ČÁST III - HVLP
Specifikace výrobce: EATON E-FDGN-TB002-E, ASTM D6158 HV

opytajte-sa-maskot

Nevíte si vybrat? Jsme tady pro Vás

Zeptejte se nás ohledně produktu: Shell Tellus S2 VX 100 20L

Typ vozidla:

Expedujeme do 24 hodin 90% zboží
Rychlá doprava až do Vaší garáže
Pečlivě balíme aby balík došel v pořádku